Cel responsabil și credința

responsavel_fe_cda”Şi Iisus i-a zis: „Du-te, credinţa ta te-a mântuit” (Marcu 10:52)

Acesta a fost răspunsul Lui Iisus pentru toți cei care au primit minunea pe care au căutat-o atât de mult.

Putem vedea că nu Iisus era Cel care îi vindeca pe oameni, ci credința pe care o manifestau ei era adevărata responsabilă pentru vindecare. Dacă ar fi fost Iisus Responsabil pentru vindecare și mântuire, toți, fără excepție, ar fi fost vindecați și mântuiți. Dar, așa cum credința vindecă și mântuiește, tot așa cei care și-au manifestat credința au fost vindecați și mântuiți.

Totuși, de ce unii au primit vindecare și mântuire, iar alții n-au primit? Pentru că unii și-au manifestat credința, iar alții nu. Același lucru se întâmplă în ziua de astăzi – așa cum a funcționat atunci, tot așa continuă să funcționează acum.

Domnul Iisus a vrut să clarifice faptul că depinde exclusiv de credința pe care o manifestăm, ca să primim ce vrem. Faptul că sunteți o persoană bună sau care aparțineți Lui Dumnezeu nu e suficient, ca să primiți minunile Lui Dumnezeu. Știm că, dacă vom face binele, vom culege roadele și Dumnezeu este Cel care dă binecuvântările, dar numai prin credință vom obține ce avem nevoie. Credința e moneda de schimb, prețul care trebuie plătit pentru a intra în stăpânirea lucrurilor pe care le vrem de la Dumnezeu.

De ce unii realizează mai mult, alții mai puțin și alții nimic, dacă Dumnezeul pe care-L căutăm este același? Diferența nu este la Dumnezeul pe care-L căutăm, ci la credința pe care o manifestăm. Cei care obțin mai mult, manifestă mai mult credința, cei care obțin mai puțin, manifestă mai puțin credința, iar cei care nu obțin nimic nu-și manifestă deloc credința. Ce diferențiază o credință de alta nu este mărimea ei, ci cât de mult este exercitată, cât de mult este manifestată.

Binecuvântarea dumneavoastră nu depinde nici de Dumnezeu, nici de alții. Dacă ar depinde de Dumnezeu, El v-ar fi dat-o, de la bun început. Dar, dacă depindeți de alții, probabil nu veți obține nimic. Binecuvântarea dumneavoastră depinde de propria persoană, de credința pe care o manifestați.

Credința, ca și mântuirea, este individuală și netransferabilă – nici măcar Dumnezeu nu poate să facă partea dumneavoastră. De aceea, nu vă ajută cu nimic să vă bazați pe mila Lui Dumnezeu, așteptând ca ceva să cadă din cer, și nici să vă bazați pe credința altor oameni. Bazați-vă pe propria credință, ca să culegeți ce puteți cultiva și să realizați ce credeți că puteți realiza.

Acum, duceți-vă, credința DUMNEAVOASTRĂ v-a mântuit.

bispomacedo.pt

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *