Cine va merge pentru Noi?

”Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” Isaia 6.8

Slujitorul lui Dumnezeu este propriul sacrificiu, precum Fiul lui Dumnezeu. Cum a fost Avraam pentru Dumnezeu, așa sunt cei care acceptă chemarea și ascultă de chemarea: cine va merge pentru Noi?

Dacă salvarea unui singur suflet din infern deja ar fi suficient ca Dumnezeu să trimită Singurul Său Fiu în lume, imaginați-vă salvarea a milioane de suflete pe parcursul istoriei omenirii. Planul salvării sufletelor l-a obligat pe AtotPuternic să renunțe la Singurul Său Fiu pentru a-L sacrifica până la sânge.

Această determinare Divină arată modelul de slujitor pe care DOMNUL îl așteaptă de la cei ce doresc să scape suflete din infern. Dacă El sacrificat până la sânge pentru a mă salva, îmi imaginez că la fel trebuie să sacrific, dacă cu adevărat doresc să scap din infern viața celorlalți.

”Cel ce umblă plângând când aruncă sămânţa se întoarce cu veselie când îşi strânge snopii.” Psalmii 126.6

Căutarea slujitorului după ușurințe pentru a-L sluji pe Dumnezeu se transformă într-o enormă dificultate pentru dezvoltarea lucrării sale. Pe altă parte, dificultățile lui în dezvoltarea serviciului său se transformă în facilități în continuitatea lucrării sale. Paradoxal, este exact acest lucru ceea ce vedem în ministerul nostru.

Nu se poate merge la Tată prin Fiul condus de Duhul Sfânt fără sacrificiul renunțării vieții în această lume în totalitate. Cum slujitorul lui Dumnezeu se dispune să zică ”iată-mă aici”, fără să renunțe la visele și la proiectele personale din propria viață? Cum cineva își propune să Îl slujească, și în același timp, se gândește să profite de acest lucru?

Lucrarea lui Dumnezeu nu a fost, nu este și niciodată nu va fi exercitarea unei profesii sau un mijloc de a trăi pentru sine și pentru familie. Din cauza lipse acestei conștiințe, mulți chemați au fost decartați pe parcursul călătoriei lor.

Adevăratul slujitor este consumat de serviciul DOMNULUI pentru toată viața sa.

”Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi…” Isaia 61.1-2

Precum Ioan Botezătorul ce a trăit un timp scurt în deșert și de acolo a ieșit pentru moarte; Precum Domnul Iisus ce de asemenea a trăit un timp scurt până să fie omorât pe Calvar; Precum toți adevărații profeți și apostoli din trecut, la fel este și cu ceilalți slujitori din prezent.
Ca slujitori ei nu aveau timp să se bucure de viață precum regele Solomon.

Din nefericire, majoritatea din cei ce se prezintă ca ”iată-mă aici” au intenția de a profita de oficiul de proroc pentru a trăi ca regii, și nu cu dedicarea totală misiunii Celui PreaÎnalt. Din acest motiv, mulți au renunțat, au dezertat și chiar s-au și sinucis.

Lucrarea Celui PreaÎnalt nu este pur și simplu o idee bună, și mult mai puțin nu este o aventură. ”Iată-mă aici” învăluie renunțarea de a trăi pentru sine în această lume. Este totul de la sine pentru TOTUL LUI DUMNEZEU: sacrificiu total.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *