Credință sănătoasă X Credință bolnavă

Este uimitoare diferența pe care sănătatea și bunăstarea Credinței o produc în viețile oamenilor, pentru că, în funcție de stadiul în care se află, putem să-i vedem pe unii mișcând munții și pe alții fiind târâți de brize suave în abismul doborârilor și distrugerii.

Acest lucru se întâmplă în orice loc, inclusiv în ambientul bisericii Domnului Iisus. Mereu vom putea vedea simptomele acestor două stări ale Credinței: sănătoasă și bolnavă.

Credința sănătoasă schimbă lucrurile mortale în lucruri posibile, dar cea bolnavă face contrariul, schimbă perioada de acalmie în furtună, în ceva grav și ce este reversibil într-un caz pierdut.

Cea sănătoasă reduce la nimic lucrurile mai serioase și cea bolnavă mărește lucrurile mai simple și mai puțin amenințătoare.

“În acele zile Ezechia era bolnav de moarte. Și profetul Isaia, fiul lui Amoț, a venit la el și i-a zis: Astfel spune DOMNUL: Pune-ți casa în ordine, fiindcă vei muri și nu vei trăi. Atunci el și-a întors fața la perete și s-a rugat DOMNULUI, spunând: Te implor, DOAMNE, amintește-ți cum am umblat înaintea ta în adevăr și cu o inimă desăvârșită și am făcut ce este bine înaintea ochilor tăi. Și Ezechia a plâns mult. Și s-a întâmplat, înainte ca Isaia să fi ieșit în curtea din mijloc, că a venit la el cuvântul DOMNULUI, zicând: Întoarce-te și spune-i lui Ezechia, căpetenia poporului meu: Astfel spune DOMNUL Dumnezeul lui David, tatăl tău: Am auzit rugăciunea ta, am văzut lacrimile tale; iată, te voi vindeca; în a treia zi te vei urca la casa DOMNULUI. Și voi adăuga zilelor tale cincisprezece ani; și te voi scăpa pe tine și această cetate din mâna împăratului Asiriei; și voi apăra această cetate, de dragul meu și al servitorului meu, David.”

2 Regi 20:1-6

“Și Asa, în al treizeci și nouălea an al domniei lui, a fost bolnav de picioare, până când boala lui a fost peste măsură de mare, totuși în boala lui nu a căutat pe DOMNUL, ci pe medici. Și Asa a adormit cu părinții lui și a murit în al patruzeci și unulea an al domniei lui.”

2 Cronici 16:12-13

Ați văzut diferența?

Boala lui Ezechia era mortală și a lui Asa peste măsură de mare, dar reversibilă!

Ce l-a determinat pe Ezechia să trăiască încă cincisprezece ani și pe Asa să moară cu o boală la picioare, a fost sănătatea Credinței fiecăruia dintre ei, pentru că, “Credința sănătoasă” a lui Ezechia nu l-a lăsat să-și piardă dependența de Dumnezeu și “Credința bolnavă” a lui Asa l-a împins în brațele oamenilor, pentru că s-a încrezut mai mult în medici decât în Dumnezeu!

Prieteni, cum este credința voastră?

Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *