Duhul Sfânt, slujitorii și primele roade

primicias-706x432-Avraam i-a dat zeciuielile lui Melhisedek înainte să existe Legea zeciuielilor și a ofrandelor (Geneza 14:20)

“Se cade ca un om să-L jefuiască pe Dumnezeu? Şi totuşi voi Mă jefuiţi. Dar voi întrebaţi: «Cum Te-am jefuit?» Cu privire la zeciuială şi la contribuţii! Sunteţi crunt blestemaţi, căci Eu sunt Cel pe Care îl jefuiţi voi, tot neamul!”

Maleahi 3:8-9

-Domnul Iisus a spus de asemenea cărturarilor și fariseilor:

“Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi daţi zeciuială din mentă, din mărar şi din chimen, dar neglijaţi cele mai importante lucruri din Lege, şi anume dreptatea, mila şi credincioşia! Pe acestea trebuia să le faceţi, iar pe acelea să nu le neglijaţi!”

Matei 23:23

-Apostolul Pavel, la rândul lui a spus:

“Sau oare nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi! Nici cei desfrânaţi, nici cei idolatri, nici cei adulteri, nici bărbaţii care practică prostituţia, nici homosexualii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici bârfitorii, nici tâlharii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.”

1 Corinteni 6:9-10

La urma urmelor, zeciuielile (prime roade) și ofrandele sunt biblice sau antibiblice?

-Dacă o persoană se consideră slujitoarea lui Dumnezeu, dar nu este capabilă să fie fidelă în primele 10%( primele roade ale lui Dumnezeu), va fi fidelă în 100% din viața ei în Altar?

– Dacă slujitorul nu are credință ca să-I slujească Domnului cu primele roade, va avea credință ca să-L slujească cu toată viața lui (100%)?

-Și dacă el nu are credință ca să-L iubească și să-L slujească pe DOMNUL cu toată puterea lui, cu tot cugetul și cu tot sufletul, va avea credință ca să primească botezul cu Duhul Sfânt?

-Crezi că hoții (nu slujitorii) au dreptul să fie pecetluiți cu Duhul DOMNULUI?

-Crezi că este posibil ca slujitorul domnului nedreptății sau păcatului să aibă beneficii de la DOMNUL DREPTĂȚII? Ar fi drept în ochii lui Dumnezeu?

Primele roade se referă în special la recunoașterea lui IISUS HRISTOS ca PRIMA IUBIRE, PRIORITATE ȘI CONSIDERAȚIE CA DOMN al celor care Îl slujesc.

Doar pentru faptul că DOMNUL nu este considerat Primul arată infidelitatea celor care spun că sunt slujitorii Lui.

În cele din urmă, dacă Duhul Sfânt nu-l convinge pe “slujitor” de păcatul lui, nu se mai poate face nimic pentru el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *