Este doar o chestiune de credință…

Zeciuială, ofrande și sacrificii sunt o chestiune de credință și de justiție. Nu există motive pentru discuții sau chestionări. Este o chestiune de pură supunere față de Cuvântul Domnului Oștirilor.

“Prin credinţă I-a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât a lui Cain. Prin aceasta s-a spus despre el că este drept …”

Evrei 11.4

În alte cuvinte: Datorită credinței lui, Abel a oferit un sacrificiu mult mai bun decât Cain. Datorită acelui sacrificiu de credință, el a fost îndreptățit și a devenit drept înaintea lui Dumnezeu.

Sacrificiul oferit lui Dumnezeu a fost o decizie personală în virtutea credinței lui.

Ce a făcut Dumnezeu cu sacrificiul lui? Nimic. Totuși, în sacrificiul lui, Dumnezeu a văzut credința lui, încrederea lui și, deasupra tuturor lucrurilor, faptul că nu era lipit de lucrurile materiale. Acesta este tipul de credință care este pe placul lui Dumnezeu.

Credința este spontană. Cine o are este pentru că a primit-o de la Duhul Credinței – Duhul Sfânt. Nimeni nu este obligat să o exerciteze, să o pună în practică, să o manifeste. În special dacă nu este în interiorul său. Fiecare oferă ceea ce are. Vă imaginați pe Dumnezeu obligând persoana să creadă în El sau să-I fie fidelă, fără să îi dea condiții pentru asta?

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *