Gânduri

Gândul este precum cârma unei nave. O minimă înclinare este suficientă pentru a o devia de la rută.

Când supunem rațiunea gândurilor în cineva, direcționăm cârma bărcii noastre de acord cu viața acelei persoane. Dacă acel cineva merge orbește în această lume, de asemenea urmăm același destin.

Când supunem rațiunea gândurilor în Creator – credința biblică – stabilim ruta pentru destinul fericit. Dacă nu va exista deviere spre dreapta sau spre stânga, Cuvântul Lui garantează cucerirea Țării Promise.
Cine dorește, să facă această încercare.

Nu este vorba despre faptul de a urma o religie, filozofie sau a vreunui lucru asemănător, ci de folosirea inteligenței. Biblia include parte din înțelepciunea Creatorului și, cine folosește această înțelepciune, chiar dacă este minimă, vei extrage din ea plenitudinea vieții.

Când gândesc și practic gândurile Celui Etern, disprețuiesc idei, sfaturi și gânduri zadarnice și goale din această lume; elimin îndoielile și fricile de eșec.
Există protecție, siguranță în mersul (nava) meu, cu sau fără necazuri (furtuni) deoarece nu depind de ceea ce simt sau nu simt, ci de ceea ce este scris. Promisiunile Atot Puternicului îmi garantează că voi ajunge cu siguranță în port.

Credința inteligentă mereu ne împinge înainte.

”În final, fraților, toate cele ce sunt adevărate, toate cele oneste, toate cele drepte, toate cele pure, toate cele de iubit, toate cele vorbite de bine, dacă este vreo virtute și dacă este vreo laudă, gândiți-vă la acestea.” Filipeni 4.8

În alte cuvinte:

În sfârșit, prieteni, tot ceea ce este fals, tot ceea ce este de disprețuit, tot ceea ce este nedrept, tot ceea ce este impur, tot ceea ce este de urât, tot ceea ce este de faimă rea, dacă există vreo necinste și dacă există vreo depreciere, să fie scoase afară din gândurile voastre.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *