O viață dominată de depresie

Foarte afectată de dezamăgirile frecvente ale vieții, Filomena a început treptat să se scufunde în tristețea profundă și în izolarea caracteristică depresiei

 „La un moment dat în tinerețea mea, am început să am mai multe probleme de socializare. Erau prietenii care s-au încheiat, dificultăți de integrare la școală, discuții acasă, întâlniri care s-au încheiat aproape imediat … pe scurt, lucruri care m-au făcut să mă izolez din ce în ce mai mult. Mă simțeam singură și eram aproape întotdeauna închisă în camera mea. Drept urmare, am fost foarte nervoasă, am luat calmante și am avut multe dureri de cap. Mi-am petrecut cea mai mare parte a timpului în mod izolat și îmi aduc aminte de multe ori, că am plâns singură gândindu-mă de ce se întâmplă toate acestea ”, spune Filomena.

Transformarea radicală

„Am devenit atât de nesigură, încât lucruri simple, precum traversarea unde locuiam sau intrarea într-un supermarket mi-au provocat un mare disconfort. Nu puteam duce o viață normală. Atunci am cunoscut Locașul Duhului Sfânt, unde am primit sprijinul și sfaturile care m-au determinat să încep să mă văd altfel.

Puțin câte puțin, lucrurile s-au schimbat, iar medicamentul a fost primul lucru pe care l-am lăsat. Până în momentul în care m-am candidatat pentru un loc de muncă, am trecut prin mai multe probe, și am fost una dintre puținele alese pentru o funcție în care aveam să mă relaționez cu foarte multe persoane, lucru pe care niciodată nu m-am gândit că îl voi putea face.”, concluzionează ea, realizată și fericită.

Filomena Silvestre