IAHTUL LUI STEVE JOBS

Înainte de a muri, Steve Jobs a lucrat cinci ani la designul unui iaht pentru uzul lui personal. Iahtul a fost terminat și inaugurat în ultima duminică, un an după moartea geniului de la Apple. Costul nu a fost revelat, dar se estimează  la zeci de milioane de dolari. La inaugurare, iahtul a fost botezat ‘’Venus’’zeița romană a iubirii, sexului, fertilității, prosperității și victoriei. Ironie sau ce?

Nu am nimic contra cui se îmbogățește prin rodul muncii lui. Jobs a lucrat, a creat, a inventat, a inventat, a inspirat și pe merit s-a îmbogățit. Din nefericire, el nu a trăit ca să se bucure de iahtul pe care l-a proiectat, printre alte  lucruri. A fost secerat prematur, la 56 de ani de un neiertător cancer pancreatic și toată averea sa nu a fost suficientă pentru a învinge moartea.

Când Iisus a spus această poveste, s-a gândit la oameni ca el:

‘’ Țarina unui om bogat rodise mult. Si el se gândea în sine și zicea: „Ce voi face? Fiindcă nu mai am loc unde să-mi strâng roadele. Iată, a zis el, ce voi face: îmi voi strica grânarele și voi zidi altele mai mari; acolo voi strânge toate roadele și toate bunătățile mele; și voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani; odihnește-te, mănâncă, bea și înveselește-te!

Dar Dumnezeu i-a zis: „Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ți se va cere înapoi sufletul; și lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?

Iisus a concluzionat:

‘’  Tot așa este și cu cel ce își adună comori pentru el, și nu se îmbogățește față de Dumnezeu.’’ (Luca 12:13-21)

Această poveste nu este o condamnare a celor bogați, ci o alertă pentru cine este bogat și nu recunoaște adevărata bogăție. Dumnezeu îi numește nebuni. Știu valoarea unui iaht, a unui avion, a unei mașini, unei firme, unui ceas, unei bijuterii… dar nu știu valoarea propriei lor vieți și a vieții eterne.

Oricare ar fi soldul dvs bancar, dvs  sunteți pregătit(ă) să muriți în această noapte? Cum este soldul dvs în contul lui Dumnezeu?

Episcopul Renato Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *