IOV X AVRAAM

IOV  x jo_abraao-706x432 AVRAAM

Iov încerca să proiecteze o imagine. Asta nu era totalmente greșit, dar chiar așa, proiecția lui era departe de perfecțiunea, pe care el credea că o arăta. Într-adevăr, această imagine a fost deteriorată de un defect major, din inima sa. Dumnezeu a văzut clar acest lucru și a hotărât să îl ajute.

Dintr-o dată, imaginea pe care Iov o avea, i s-a distrus în fața ochilor. Ce va face acum? Își va apăra imaginea pe care o avea, sau va recunoaște greșeala sa? A recunoaște greșeala și a se căi, ar fi destul de jenant, dar pe parcusul istoriei, vom vedea că Iov nu observă nimic în neregulă cu el.

Deoarece, dacă ar fi fost ceva greșit, ar fi fost o mare rușine să fie expusă înaintea tuturor. El a crezut atât de mult că este o ființă umană foarte dreaptă, pentru o lungă perioadă de timp și nu conștientizează marea problemă care este în inima sa.

De aceea, el a făcut la fel cum noi toți facem de obicei: încercăm să ne apărăm și să ne justificăm.

Acesta este cazul multor creștini și chiar a persoanelor care vin la Centrul de Ajutor. Așa cum Iov a făcut, ei au o anumită imagine despre ei, arătând un fel de ”perfecțiune, sfințenie, cunoaștere a totul”, în timp ce diavolul face mereu probleme pentru ei. Dar cum ”diavolul” lucrează în viața celor ”sfinți, pefecți și drepți”? Cum este posibil acest lucru? Mulți ani în biserică, menținând o poziție în biserică, și chiar așa văd cum diavolul face lucrarea lui în viețile lor. Nu este posibil! În primul rând, vedem că a respins ideea că sunt afectate de lucrările diavolului, și este un semn că lucrurile nu sunt bine, la fel ca în cazul lui Iov:

”Domnul a dat și Domnul a luat”   Iov 1:21

Cum putea Iov să afirme că ”Domnul i-a luat” (atât de tragic) viața celor zece copii ai săi, proprietățile lui, și în cele din urmă sănătatea? Este scris în Biblie că Satana a propus lui Dumnezeu să cauzeze aceste tragedii, și Dumnezeu a spus pentru el:

”Iată, îți dau pe mână tot ce are , numai asupra lui să nu întinzi mâna.” Iov 1:12

Dumnezeu nu a făcut, nu face și niciodată nu va face rău nimănui!

Dar cum ar putea un om să se atutoproclame drept, și să admită că satan l-a biruit din cauza greșelii sale, și Dumnezeu nu l-a împiedicat? Care este greșeala?

”De ce mă TEM , aceea mi se ÎNTÂMPLĂ.” Iov 3:25

El se temea că într-o zi răul va veni și va face exact ce a făcut. Oare de ce acel om ”atât de drept” avea această teamă teribilă? DEOARECE CREDINȚA SA NU A FOST NICIODATĂ PROBATĂ ȘI APROBATĂ!

Avraam a fost așa? Daniel, Șadrac, Meșcac și Abednego au fost așa? NAO! Ei au fost probați de mai multe ori și au trecut proba. Proba la care mă refer este acel moment în care tu trebuie să acționezi prin credință și să asculți de Dumnezeu.

Tu nu crești în credință participând la o slujbă de studiul Bibliei sau pur și simplu deoarece vorbești că ai credință sau te încrezi în DREPTATEA ta. Credința este ca un mușchi, ea se dezvoltă când este exercitată. Cu cât tu folosești mai mult credința ta, mai mult crește. Și cu cât ea crește mai mult, Dumnezeu este capabil să binecuvânteze viața ta, și există mai puține șanse ca satana să vină împotriva ta.

Proba credinței este dură, fără emoții, este dureroasă dar necesară pentru a învinge fricile interioare, care compromit credința noastră.

Este de această formă: în ciuda dreptății sale, credința lui Iov era slabă deoarece nu a fost PROBATĂ și APROBATĂ, nu era o credință Avraamică, și diavolul va domina oricum, mai devreme sau mai târziu, și Dumnezeu nu va putea să îl împiedice.

Aveți această ideie Divină înătrul vostru: DUMNEZEU PROBEAZĂ, DUMNEZEU CERE! DUMNEZEU APROBĂ, DUMNEZEU DĂ!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *