Martorul Fidel

Ofranda dezbracă sufletul celui ce o oferă, arată adevăratele intenții și rămâne ca martora lui înaintea Unicului Dumnezeu Etern. La Judecata Finală, această martoră fidelă va fi de folos pentru a apăra sau pentru a acuza pe cel care a oferit-o înaintea Judecătorului Etern. Ofrandele vor da mărturie despre binele sau răul făcut pe Pământ. Precum este scris:

“Prin credinţă I-a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât a lui Cain. Prin aceasta s-a spus despre el că este drept, atunci când Dumnezeu a vorbit de bine despre darurile sale. El a murit, însă prin credinţa sa, el încă vorbeşte.” Evrei 11.4

Acest text arată că ofranda de sacrificiu a lui Abel a fost martora justiției lui. Viața sa de sacrificiu, arătată prin ofrandă, l-a făcut să merite Mântuirea eternă a sufletului său. Nu este în zadar că, chiar după ce a murit, încă vorbește (el continuă în viață).

“Acestea sunt cuvintele Celui Care este Amin, Martorul credincios şi adevărat, Începutul creaţiei lui Dumnezeu…” Apocalipsa 3.14

Domnul Iisus este Amin-ul pentru cei care Îi sunt Lui amin-ul (ascultători ai Cuvântului);
Domnului Iisus este Martorul credincios (Ofranda Fidelă) pentru cei care sacrifică (dau ca ofrandă) viața lor pentru El;
El este Martorul credincios și adevărat al efortului Divin pentru a salva omenirea. Dar doar cei care cred și, datorită acestei credințe, se sacrifică precum ofrande vii în această lume perversă. Ei trebuie să fie martori credincioși ai Învierii Lui;
Domnul Iisus este Începutul creației lui Dumnezeu care generează născuți din Dumnezeu și se înmulțesc.

Prin ofranda prezentată, Dumnezeu vede calitatea iubirii, dedicării, temerii și, mai presus de tot, intenția celui ce o oferă.

Este precum un cadou oferit cuiva. Când îl primește, îl analizează, îl observă și consideră felul de iubire materializată de cel ce a oferit acel dar. Dacă darul este vulgar sau ieftin, imediat, cel care l-a primit își dă seama de disprețul celui ce l-a oferit. Chiar și cadourile celor mai săraci pot fi considerate expresive când cel care le primește vede efortul celor care le-au oferit. Dar când cel care oferă darul are condiții și, chiar așa, oferă ceva inexpresiv, este clar că cel care îl primește de asemenea îl va disprețui.

Ofranda oferită lui Dumnezeu arată ceea ce este în inima celui ce o oferă. Nu are rost ca persoana să spună că ÎL iubește pe Dumnezeu și ofranda ei să dovedească altceva. Ofranda fiecăruia este martora vie a ceea ce este în inima celui ce o oferă.

Mulți se apropie de Cel PreaÎnalt doar interesați în ceea ce El are ca să ofere. Nu sunt nici măcar puțin interesați în compromisul de a-I da sau de a-I oferi ascultare. Doar în a-și rezolva problemele. Majoritatea încearcă să se apropie de El doar pentru a primi rezultate. Adevărați nerecunoscători.

Episcopul Edir Macedo

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *