Suferințele celor drepți și celor nelegiuiți

“Pe toți îi așteaptă o singură soartă: pe cel drept ca şi pe cel nedrept, pe cel bun ca şi pe cel rău, pe cel curat ca şi pe cel necurat, pe cel ce aduce jertfe ca şi pe cel ce nu aduce jertfe, pe cel bun ca şi pe cel păcătos, pe cel ce face juruinţe ca şi pe cel ce se teme să le facă.” Eclesiastul 9.2

Toți oamenii de pe Pământ, indiferent de caracterul sau de condițiile lor umane, înfruntă suferințe. Asta se întâmplă pentru că trăim într-o lume unde domnește rebeliunea împotriva lui Dumnezeu. Chiar dacă umblăm în ascultare față de Cel PreaÎnalt , vom trăi tot timpul împrejurați de persoane care sunt neascultătoare față de El, și alegerile lor de asemenea vor interfera în viața noastră.

Pe altă parte, cei care trăiesc departe de Dumnezeu, în afară că sunt atinși de nedreptățile celorlalți, de asemenea vor fi atinși de propria nedreptate. Drepți și nedrepți vor trece prin suferințe, prin simplul fapt că trăiesc în aceeași lume.

Diferența nu este în ceea ce vine peste unul sau celălalt, ci în puterea pe care o au acele întâmplări peste viața unora și altora.

Biblia afirmă că: “De multe necazuri are parte cel drept, dar Domnul îl izbăveşte din toate.” Psalmii 34.19, și “Răul va aduce moartea celui nelegiuit.” Psalmii 34.21

Observați că, chiar dacă suferințele celui drept sunt multe, el nu iasă prejudiciat din niciuna din ele. Pe altă parte, un singur rău este capabil să prejudicieze pe cel nelegiut de așa formă încât situația sa devine ireversibilă precum moartea. Aici vedem încă o dată deosebirea dintre cel drept şi cel rău, dintre cel care Îi slujeşte lui Dumnezeu şi cel care nu-I slujeşte! Maleahi 3.18

Suferința nu are putere să distrugă pe cel drept, pentru că Propriul Dumnezeu îl izbăvește din ea. Efectul ei este contrar: suferința face pe cel drept mai puternic, mai experimentat și mai aproape de Dumnezeu. Dar ea are putere să distrugă pe cel nelegiut, pentru că el nu se poate baza pe Cel PreaÎnalt pentru a-l izbăvi, deja că trăiește indiferent față de Cuvântul Său și de Prezența Sa.

Efectele pe care suferințele le aduc în viața dvs arată dacă sunteți drept sau nelegiut înaintea lui Dumnezeu.

Un titlu, o poziție, sau o reputație pot camufla adevărata stare a persoanei, dar ea rămâne notabilă înaintea dificultăților înfruntate de ea. Dacă dvs a-ți fost izbăvit din suferințe și a-ți devenit mai puternic în fiecare din ele, Dumnezeu v-a scăpat pentru că a văzut în dvs un slujitor bun și fidel. Dar dacă un singur rău a fost sau este capabil să vă distrugă, este un semn că dvs sunteți la un pas de infern, pentru că trăiți o viață departe de Poruncile lui Dumnezeu.

Să treceți prin suferințe nu este o decizie ce vă aparține – de orice formă, ele vor face parte din viața dvs -, dar rămâne la decizia dvs să alegeți să fiți izbăviți din ele, să fiți drepți sau nelegiuți înaintea Celui PreaÎnalt.

Episcopul Edir Macedo

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *