Locul visului tău

mulherO Autoritate și o Putere nemăsurată… acestea sunt asociate cu ceea ce de bună voie și spontan Îi oferim  lui Dumnezeu.

Era femeie, a trăit într-o epocă în care femeile aveau puțină putere chiar și asupra propriei vieți, dar ea a construit și a oferit de bună voie o cameră confortabilă pentru bărbatul lui Dumnezeu. Acolo el avea totul: pat, apă, o pătură ca să se încălzească, adică,  toate bunurile materiale de care avea nevoie ca să înnopteze.

Ea avea posibilități ca să o facă, totuși, nimeni nu i-a cerut și nimeni nu a obligat-o să facă camera. În realitate, cea mai mare dorință a ei era ca acel bărbat, despre care recunoștea că este a lui Dumnezeu și instrumentul Lui, să aibă  momentele lui de odihnă.

Totuși, această femeie a lui Dumnezeu avea un vis care încă nu fusese concretizat: ea vroia să fie mamă! Ea nu avea copii, dar Dumnezeu i-a  împlinit acest vis prin intermediul slujitorului Său! Ea a devenit mama unui băiat care din nefericire câțiva ani mai târziu a murit!  Dar ce a făcut această femeie în fața constatării adevărului- că fiul ei era mort? Ea nu a alergat să-i spună soțului ei și nu le-a spus nici slujitorilor săi. Ea nu a țipat nici nu L-a blestemat pe Dumnezeu. Din contră,  ea a luat acel copil mort și la pus  pe ”ofranda” ei, adică pe patul bărbatului lui Dumnezeu!

Era ca și cum în acel moment ea spunea: ”Dumnezeul meu, eu am oferit Lucrării Tale ce am mai bun și acum, după ce mi-ai realizat visul-mi-ai dat un copil- duhul morții îl omoară??? Eu nu accept asta, ca duhul morții să aibă acces la familia mea! Dar cum duhul morții l-a luat, îl pun  aici!” Ea știa că problema ei era spirituală și singurul loc unde putea obține răspunsul era  pe ”Munte”(a se citi ”Altar”), locul unde era bărbatul lui Dumnezeu!

Ea a lăsat mortul și a fost să-l caute pe Elisei prin Credința ei,  fără să plângă, să dispere sau să mărturisească ce se întâmplase! Când se apropia de bărbatul lui Dumnezeu, slujitorul bărbatului lui Dumnezeu a ieșit înaintea ei ca s-o întrebe dacă se întâmplase ceva, dacă totul era bine. Răspunsul ei a fost: ”Toate sunt bune!” Nu erau toate bune, dar ea era pe drumul cel bun, pe drumul Credinței revoltătoare, în direcția Altarului, ea făcea ce era corect, de aceea totul ar fi bine. Când a ajuns în fața Bărbatului lui Dumnezeu, i-a îmbrățișat picioarele, simbolizând că baza Credinței ei era întărită, fermă, nu în om, ci în Dumnezeu, fără nici o umbră de îndoială!

Bărbatul lui Dumnezeu, datorită afirmației acelei femei: ”Viu este Domnul și viu este sufletul tău că nu te voi părăsi” a însoțit-o și a intrat în camera unde era fiul ei, și prin el, Dumnezeu a realizat minunea. Atunci duhul vieții a revenit în trupul acelui copil, dar nu din cauza bărbatului lui Dumnezeu, ci pentru că mama l-a pus pe fiul ei în locul potrivit (pe Ofranda ei- camera și patul), menținându-se în locul ei (Altar)!

În același fel trebuie să acționăm și noi! Trebuie să ne punem visurile în locul potrivit, care nu este altul decât Altarul lui Dumnezeu! Visul tău este să ai o familie unită? O viață economică realizată? O căsnicie fericită? Copiii tăi să fie mântuiți? Să fii Botezat(ă) cu Duhul Sfânt? Să ai succes profesional?

Indiferent de visul pe care ți l-a dat Dumnezeu, este esențial un lucru: SĂ TE MENȚII ÎN ALTAR!

Citește în Cartea 2 Regi, capitolul 4, de la versetul 8 în față ca să înțelegi mai bine despre acest pasaj! Elisei a închis ușa ca minunea să se poată întâmpla. Atunci,  închide ușa fricii, îndoielii sau neliniștii, ca visul tău să se concretizeze!

http://centrodeajuda.pt/mensagens/bispo-julio-freitas/o-lugar-do-seu-sonho/

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *