Aveți grijă cu acest tip de…

Laranja-podre-551x200

Vreți să reușiți. Ați obosit să greșiți. Visați la ziua în care viața dumneavoastră va fi bună, împlinită, ca viața unor persoane pe care le cunoașteți. Mai ales, în dragoste. Ce puteți face, ca să ajungeți mai aproape de această zi?

Un lucru: stați departe de oamenii care vă fac să greșiți.

O mare parte dintre greșelile noastre vine din influența oamenilor cu care ne asociem. Nu numai rudele și prietenii, dar și celebritățile, autorii – orice persoană a cărei opinie o adoptăm.

Dacă vedeți oamenii din jur imitând ce face toată lumea, este pentru că, într-adevăr, e foarte ușor să fiți influențat. Practic, e imposibil să nu fiți. De aceea, din moment ce veți fi influențat, nu este mai bine să alegeți influențele bune?

Îmi amintesc de un studiu care a constatat un fapt alarmant: divorțul e contagios. Cercetarea, realizată de-a lungul a 32 de ani, pe un eșantion de 12 mii de oameni, a arătat că a asista la divorțul prietenilor crește cu 75% probabilitatea unui cuplu de a se despărți. Cu cât o persoană cunoaște mai mulți divorțați, cu atât este mai predispusă să urmeze același drum. Motivul e simplu. Dacă oamenii apropiați de dumneavoastră, pe care îi admirați și în care aveți încredere, au un astfel de comportament, e mult mai ușor să vă alăturați lor.

Ce sfaturi v-au dat prietenii? Cum e viața lor? Pe cine ați ascultat? Ce locuri ați frecventat? Care sunt exemplele dumneavoastră în viață? Ce ați citit?

Cântăriți ce vedeți și auziți. Cântăriți-i pe toți oamenii cu care vă asociați sau pe care îi admirați. Vă pot face să greșiți sau să reușiți.

Stați departe de oamenii care vă fac să greșiți. Apropiați-vă de cei care vă fac să reușiți.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *