Colaps emoţional

Poate că deja aţi auzit că unele femei se schimbă cu o lejeritate ieşită din comun într-o anumită perioadă a lunii. Totul se datorează unei dereglări hormonale ce se produce în perioada menstruaţiei, şi care face ca unele femei să se simtă iritate şi chiar schimbate d.p.d.v. emoţional.

În unele cazuri devine foarte dificil pentru ele să-şi mai controleze latura lor emoţională. Fiinţa umană se naşte cu o necesitate reală de a simţi şi a împărtăşi emoţii.

Dar ce se întâmplă atunci când se pierde controlul; atunci când viaţa şi deciziile noastre sunt bazate pe emoţii?

Unul din lucrurile de care trebuie să ţinem seama este că atunci când suntem într-o situaţie emoţională extremă, aceasta ne va afecta fără nici un dubiu în modul de luare al deciziilor. Din această cauză, când cineva este supus stresat(ă) sau trece printr-o despărţire tulburătoare, cel mai bine este să nu se grăbească să ia o decizie pe care mai târziu o va regreta pentru că întradevăr aceste emoţii negative nu vor duce la o decizie bună.

Pe de altă parte, atunci când deciziile pe care cineva le ia în viaţă, nu sunt bazate pe emoţii ci pe credinţă inteligentă, totul pare să aibă sens. Totul iese mai bine.

Multe persoane se fac „vânători de emoţii” şi caută să simtă ceva profund, comportându-se astfel ca dependenţii de droguri. Ei devin dependenţi de sentimente, fără de care nu pot să supravieţuiască. Problema este că la fel ca în celelalte tipuri de dependenţă care există şi în acest caz, persoana este în continuă căutare de ceva care s-o facă să se simtă mai bine pentru câteva momente.

E clar că nimeni nu poate trăi fără a putea împărtăşi sentimente plăcute ca: iubirea, compasiunea etc. Cu toate acestea, credinţa inteligentă nu ne face niciodată să trăim în dependenţa acestor suişuri şi coborâşuri emoţionale care într-adevăr nu fac nici o diferenţă bună în viaţa noastră.

Credinţa inteligentă este siguranţa absolută; ea nu este un sentiment de-o zi.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *