De ce majoritatea lucrează pentru alții?

patrão-551x200

Foarte puțini oameni aleg să-și spună lor înșiși ce să facă. Majoritatea, în cea mai mare parte a timpului, au nevoie ca alții să le spună ce să facă. De când ne naștem, alții ne dictează cum să ne îmbrăcăm, ce să mâncăm, ce religie să avem, de cine să ne placă și de cine să nu ne placă, ce carieră să urmăm și așa mai departe. Ne-am obișnuit cu asta, să primim ordine.

Vreți să știți de ce se întâmplă asta? Motivul e modul cum funcționează mintea.

Mintea dumneavoastră e o sursă inepuizabilă de energie. Câtă energie, mai exact? Ca o comparație, luați în considerare o descoperire făcută de Einstein. El a descoperit că, prin divizarea unui atom, veți putea genera suficientă energie pentru a alimenta un oraș întreg. Un singur atom! Iar mintea umană n-a descoperit doar asta, ci și cum să controleze această energie. Imaginați-vă cât de superioară este această minte.

Mintea dumneavoastră are putere nelimitată. Dar n-a fost făcută ca să funcționeze pe pilot automat. Face doar ce i se ordonă. Cu alte cuvinte, are nevoie de un șef. Energia e inutilă, dacă nu e utilizată.

Mintea dumneavoastră e plină de energie. Dacă nu profitați de această putere, vă va fi inutilă – sau mai rău, altcineva o va folosi, ca să se servească de dumneavoastră. Dacă nu sunteți șeful minții dumneavoastră, altcineva va fi.

Acest fenomen explică de ce majoritatea oamenilor din lume lucrează pentru alții, adică alege să fie salariat. În loc să lucreze pentru ei înșiși și să câștige proprii bani, lucrează pentru alții, pentru un preț fix. De ce? Pentru că e mai ușor pentru mințile lor.

Când lucrați pentru altcineva, nu aveți nevoie să vă spuneți ce să faceți. Proprietarii de companii, managerii și supervizorii fac asta pentru dumneavoastră. Odată ce sunteți admiși într-o companie, primiți o fișă a postului. Tot ce trebuie să faceți e să urmați acele ordine și să primiți salariul la sfârșitul lunii. Atât de simplu.

Dar, a munci pentru dumneavoastră înșivă înseamnă să n-aveți niciun șef. Dumneavoastră sunteți propriul șef. Dumneavoastră trebuie să vă spuneți ce să faceți. Și nu numai asta: trebuie să le spuneți și angajaților ce să facă, fiindcă au nevoie de direcție, în fiecare zi. Ușor? Nu. Nu e surprinzător că mulți visează să aibă propria afacere, dar renunță repede, când își dau seama că a-și da ordine lor și altora este o muncă mai grea decât să le primească de la alții.

Dacă vreți să îmbunătățiți calitatea vieții dumneavoastră, începeți spunându-vă ce să faceți. Dacă îi dați minții o sarcină, cu toată seriozitatea unui șef, va găsi o modalitate ca s-o realizeze. Ea e capabilă, dar are nevoie de un șef capabil.

Dar, dacă spuneți minții „Asta e imposibil”, se va supune, pur și simplu, și va renunța să mai caute o soluție.

De la cine a primit ordine mintea dumneavoastră?

Tags: , ,

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *