Gândul # 28 – Cine vrea să fie bogat?

”Căci acolo unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră!” (Luca 12.34).

Din copilărie, am învățat să depindem de oameni, cunoștințe și bogăție. La început, suntem total dependenți de primele persoane pe care le cunoaștem: părinții și rudele. La rândul lor ne învață, cu cele mai bune intenții, să studiem, să învățăm bine la școală, ca să ne asigurăm un viitor stabil. Iar unul dintre primele lucruri pe care le învățăm în timpul copilăriei și tinereții e că banii sunt buni și că este cu atât mai bine, cu cât avem mai mulți.

Singura problemă e că totul se poate transforma într-o mare capcană pentru noi.

Dacă ne atașăm de oamenii pe care-i iubim, ce se va alege de noi, în cazul în care ne dezamăgesc, ne părăsesc sau mor?

Dacă depindem doar de cunoștințele pe care studiile și știința ni le pot oferi, ce vom face când limitele lor nu vor acoperi nevoile noastre? De exemplu, când un medic ne spune că boala pe care o avem e incurabilă sau când cel mai bun avocat spune că avem o cauză pierdută?

Iar dacă vom face din bani siguranța noastră, ce vom face dacă ei ajung să nu fie suficienți ca să ne rezolve problemele?

De aceea, Iisus ne-a avertizat: nu vă faceți comori pe pământ. Căci nimic de pe pământ nu e sigur, durabil sau infailibil. Inima noastră va fi întotdeauna atașată de ceea ce valorizăm cel mai mult. Însă, dacă ceea ce valorizăm se termină sau nu ne reușește, cu acel lucru va fi viața noastră. Soluția? Iisus a spus: ”Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură”.

Aplicație: Iubiți oamenii, dobândiți cunoștințe, prosperați cât puteți de mult – însă nu faceți niciodată din asta comoara dumneavoastră. Dacă Dumnezeu este bogăția dumneavoastră, niciodată nu veți fi sărac.

Ați fost, deja, profund zguduit de pierderea cuiva sau din cauza sentimentelor rele cauzate de oamenii apropiați? Ați testat, deja, limitele științei și ați fost dezamăgit? Ați avut, deja, o problemă pe care banii nu o pot rezolva? Lăsați comentariul dumneavoastră.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *