În viață, totul se face în două moduri

certo-errado-551x200

Există un mod corect și unul greșit de a face aproape orice lucru în viață.

• Există un mod corect și unul greșit de a conduce o mașină
• Există un mod corect de a face un tort și un mod care are ca rezultat… o cărămidă
• Puteți construi o casă în mod corect sau greșit
• Puteți cânta corect sau fals
• Există români corecți și incorecți
• Există lucruri care trebuie făcute într-o relație și altele care nu trebuie
• Există un mod corect și unul greșit de a începe o relație

Asta înseamnă că dumneavoastră alegeți în tot ce faceți.

E mai inteligent să alegeți modul corect, deoarece ce este corect va aduce întotdeauna cel mai bun rezultat. E mai practic, mai rapid, chiar dacă nu întotdeauna mai ușor, la început. Dar, pe termen lung, ajunge să fie și mai ușor, pentru că dacă analizați, sacrificiile necesare pentru a face ce este corect nu se compară cu consecințele negative ale modului greșit de a face lucrurile.

Și, când faceți ce este corect, nu trebuie să vă întoarceți și să corectați ce-ați făcut. Ce a fost, a fost. Acum, trebuie doar să mergeți mai departe și să construiți începând de aici. Comparați cu ce se întâmplă, când faceți ce este greșit. Rămâneți la acel veșnic „voi începe din nou”, alunecând și neieșind niciodată din această zonă. Și, în fiecare zi, vă pierdeți credibilitatea și credința în propria persoană.

Cu cât vă gândiți mai mult la asta, cu atât veți fi convins de următoarea concluzie: a face ceva greșit și a face ceva corect sunt alegerile pe care dumneavoastră le faceți. Iar ele depind exclusiv de dumneavoastră. Alegerea corectă presupune să spuneți „nu” multor lucruri, oameni și mai ales, propriei persoane. Trebuie să vă negați multe plăceri și dorințe care la început par bune, dar în realitate sunt spre ruina dumneavoastră. Învățați să spuneți nu. Antrenați-vă să vă gândiți la beneficiile pe termen lung, mai degrabă decât la plăcerea imediată.

Dacă n-ați putut să vă rezolvați problemele din relație, să pierdeți în greutate, să vă dezvoltați profesional, spiritual și așa mai departe – cu siguranță e pentru că ați acționat într-un mod greșit. Dar, dacă există un mod greșit, există și un mod corect. Căutați-l pe cel corect. Cine a făcut, deja, lucrurile corect, în domeniul în care dumneavoastră încercați să nu greșiți? Ce a făcut el și n-ați făcut dumneavoastră? Aflați răspunsul și luați atitudinile necesare.

Și, să nu vă spuneți „Dar, e greu, nu pot…”. Deja faceți ceva greu, chiar acum. E mult mai ușor să greșești și mult mai dificil să faci lucrurile în mod corect. Nu mai faceți ce este dificil și nu funcționează, ci faceți ce este dificil, dar care funcționează.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *