Poveste de iubire şi speranţă

Cum se poate ca Michael Oher, un fost copil al străzii ce a trăit în sărăcie şi a fost analfabet până la vârsta de 16 ani, să devină unul din cei mai mari jucători de fotbal american!?

Ce bine e să vezi persoane care în loc să se oprească să-şi plângă viaţa şi să geamă din cauza problemelor prin care trec, reuşesc să profite de oportunităţi şi să-şi schimbe „destinul”. Exemplul lui Michael este unul din acelea ce ne fac să privim către viaţă cu mai multă speranţă.

Era imposibil de imaginat un viitor promiţător pentru Oher având în vedere starea în care era viaţa lui. Trecutul şi prezentul lui păreau că sunt destinate eşecului. S-a născut într-o familie dezbinată pe 28 mai 1986, în Memphis, S.U.A.
Şi-a trăit copilăria dar şi o mare parte din viaţă înconjurat de indiferenţă.

După ce a trecut prin 11 şcoli într-o perioadă de 9 ani, a ajuns la vârsta de 16 ani, fiind încă analfabet. Tată nu avea, iar mama lui era drogată. Chiar dacă, de-a lungul timpului a stat prin mai multe case, el nu a avut niciodată un cămin.
Singur şi fără şanse de viitor, dormea când în pensiuni, când pe la rude, când sub cerul liber.

Avea o structură osoasă solidă care impunea frică, însă inima lui era plină de temeri şi nesiguranţă neavând înauntrul său nici pic de răutate.
Schimbarea
Printr-un prieten, Michael a obţinut o bursă de studii la o şcoală cu renume. Dar problemele încă persistau în viaţa lui pentru că nimeni nu-l băga în seamă. Într-o noapte friguroasă, în timp ce „colinda” străzile din Memphis îmbrăcat doar în bermude şi tricou şi îşi căuta un loc unde să poată dormi, cineva cu o inimă bună şi iubitoare, i-a luat seama.
Această persoană este decoratoarea Leigh Anne Tuohy ce l-a recunoscut ca fiind colegul de şcoală al fiului ei. A fost impresionată văzându-l aşa şi l-a luat acasă la ea în noaptea aceea. Doar că, copilul, mort după afecţiunea unui cămin şi după o direcţie în viaţă, ştia că o singură noapte nu-i poate schimba viaţa. Deasemenea familia Tuohy realizase acest lucru. Aşa că, Michael a ajuns să facă parte din familie. O familie bogată şi stilată de albi din S.U.A. care înfruntă furia şi privirile de dispreţ ale celorlalţi nemulţumiţi cu decizia familiei. Dar lui Leigh nu-i pasă de gura lumii. Vrea să-l ajute şi să aibă grijă de Michael şi asta nu doar pentru a-l proteja ci pentru ca el să reuşească să scrie un nou capitol al vieţii sale întorcând paginile de suferinţă.
Debutul sportiv

Din cauza corpului atletic, băiatul a intrat în echipa de fotbal a şcolii însă nu era talentat şi nu prea înţelegea regulile.
Leigh a hotărât atunci să-i explice tehnicile de joc într-un mod mai aparte învăţându-l că acest sport e ca şi cum ai vrea să protejezi pe cineva.
El a început astfel să înţeleagă jocul şi să-l îndrăgească. Familia Tuohy nu i-a dat doar un pat şi un adăpost deasupra caplui, dar i-au oferit şi iubire, înţelegere şi stimulente pentru a-şi schimba viaţa.
Era nevoie ca povestea de iubire şi solidaritate a acestei familii să fie cunoscută de mai mulţi şi aşa că, în 2006, scriitorul Michael Lewis a lansat cartea „Partea oarbă: Evoluţia jocului” Povestea a obţinut un număr record de vânzări şi a ajuns să apară şi prin cinematografe.
În 2009 a fost lansat filmul „Un vis posibil” cu Sandra Bullock în rolul lui Leigh Anne. Filmul i-a adus Sandrei Bullock premiul de cea mai bună actriţă.
Angajamentul, dedicaţia şi iubirea familiei Tuohy l-a făcut pe Michael să devină un mare sportiv. Astăzi la vârsta de 24 de ani, el este jucător profesionist la echipa Baltimore Ravens care este capul ligii naţionale de sport din Statele Unite. El este unul dintre jucătorii cei mai favoriţi şi asta nu doar din cauza istoriei vieţii sale dar şi din cauza zelului şi determinării sale.
Când priveşte înapoi, nu are de ce să se plângă, ci mai degrabă are motive de bucurie şi de mulţumire. Dumnezeu a pus în calea lui o familie creştină care cu multă iubire şi stimulente, l-a încălzit din frigul singurătăţii. Ei i-au dat un cămin şi l-au ajutat să treacă peste durerile trecutului pentru ca ele să nu-i controleze viitorul.
Din aceea noapte în care umbla pierdut pe străzi căutând un loc de dormit, a început o nouă poveste de viaţă pentru Michael şi pentru familia Tuohy care au ştiut să scrie cu înţelepciune şi mai ales cu înţelegere, paginile vieţii băiatului.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *