Biblia alertează despre pericolele anxietății

Spațiul Femeii |

Scripturile afirmă că sentimentul întristează inima omului

 

Relele vieții moderne duc multă lume să alimenteze constant un sentiment de anxietate. Orele pierdute în traficul aglomerat de vehicule în marile orașe, excesul de muncă, pe lângă violența urbană, i-a lăsat pe mulți cu mintea ‘’pre-ocupată’’ înainte de apariția problemelor.

Deși în ziua de azi această senzație este destul de perceptibilă la multe persoane, nu este vorba de ceva relativ nou. Biblia Sfântă deja alerteaza despre acest fapt în pasajele din Vechiul Testament. ‘’Neliniștea din inima omului îl doboară’’ spune un extras din cartea Proverbe 12:25.

În altă referință despre acest subiect în Noul Testament, Scripturile alertează despre acest tip de comportament: ‘’Nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca.’’ Matei 6:25

Mesajul continuă făcând un avertisment că, cu cât persoana este mai neliniștită, ea nu reușește să crească un singur centimetru la statura ei.

‘’Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.’’ Matei 6:34

Rațiune x Sentimente

Neliniștea împiedică persoanele să folosească rațiunea, fiind duse de sentimente incontrolabile care nu le lasă să profite de ceea ce contează într-adevăr.

Un exemplu din acesta a avut loc  cu o ocazie în care Domnul Iisus a fost în casa a două surori pentru a le vizita. Una dintre ele, Maria,  a căutat să dea atenție invitatului, fiind la dispoziția Lui, fiind criticată de cealaltă, Marta, care era îngrijorată și preocupată cu treburile casei.

Observând acel comportament agitat, Domnul Iisus a spus: ‘’Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi și te  frămânți tu, dar un singur lucru trebuiește. Maria și-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.’’ Luca 10:41

Cuvântul lui Dumnezeu este foarte clar în legătură cu acest tip de sentiment, orientând creștinii să nu umble îngrijorați după vreun lucru. În loc de asta, cel mai  bun lucru de făcut este să dirijăm  îngrijorările noastre la Creator, în rugăciune.

‘’ Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi’’. 1 Petru 5:7

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *