Cum se citește Biblia

Spațiul Femeii |

Importanța

Dvs poate vă place să citiți Biblia și chiar vreți s-o citiți, dar mereu vor exista obstacole,  ca și cum lectura dvs nu ar fi fost așa de importantă. Totuși, nimeni nu trăiește fără mâncare, pentru că este vorba de o necesitate bazică a ființei umane. Același lucru se aplică Bibliei: ea este alimentul nostru spiritual și fără ea, devenim de fiecare dată mai slabi spiritual.

Următoarele simptome relevă când o persoană nu se alimentează cu Cuvântul lui Dumnezeu.

● Nu are cuvinte să se roage

● Nu știe ce să facă în situații adverse

● Nu înțelege ce predică preotul

● E ușor înșelată de doctrine false

● Nu are argumente pentru a vorbi de Iisus sau să evanghelizeze

● Nu are forță să lupte

● Se simte slabă în fața păcatului

Versiuni

Există versiuni biblice populare care omit importante versete din Biblie; de aceea , noi la Centrul de Ajutor recomandăm versiunea engleză New King James. Aceasta este versiunea mai asemănătoare cu manuscrisul original pe care îl întâlnim până azi. Aveți de asemenea grijă  cu Mărturisirile lui Iehova (în engleză, The New World Translation of the Holy Scriptures.)

Pregătiți-vă

Biblia nu este încă o carte. Ea este Cuvântul lui Dumnezeu, și deși persoane diferite au scris-o cu  mulți ani în urmă, este cartea cea mai actuală pe care o persoană o poate citi. Ea vorbește de fiecare arie a vieții unei persoane, dând cititorului o orientare care nu poate fi găsită în nici un alt loc din lume. Astfel, pentru ca dvs să puteți profita de Biblia dvs, rugați-vă înainte  de a începe să citiți, cerându-I lui Dumnezeu să vorbească cu dvs prin intermediul lecturii dvs – și El cu siguranță o va face.

Unde

Pentru ca dvs să puteți profita la maximum de lectura dvs, căutați să nu citiți Biblia dvs în locuri sau la ore în care este dificil să vă mențineți concentrarea. Biblia trebuie citită lent, asimilând cuvânt cu cuvânt. Căutați locul și momentul  corespunzătoare pentru a o digera.

De unde să încep

Nu este nevoie ca dvs să începeți să citiți Biblia începând de la Genesa-deși poate dvs vreți să știți un pic mai mult despre creația divină și apariția credinței. Dar, celor începători, le recomandăm să înceapă de la Evanghelii, adică: Matei, Marcu, Luca și Ioan. Aceste patru cărți vorbesc de epoca în care Domnul Iisus a venit pe Pământ și a revelat adevărata identitate a Tatălui.

Înțelegere

Nimeni nu înțelege toată Biblia. Aveți răbdare și continuați să citiți. Dacă nu înțelegeți un pasaj, nu vă preocupați, pentru că într-o zi dvs veți înțelege. Așa este cu toți cei care citesc Biblia. Dumnezeu vorbește  ceea ce este important pentru dvs în acel moment. De aceea, meditați în ceea ce citiți și mențineți-vă urechile deschise  pentru a-L auzi. Când El nu vorbește, înseamnă că nu este important pentru dvs.

Dumnezeu să vă ilumineze!

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

2 comentários

Marioara Răspunde 19 noiembrie 2012 la 16:31

Multumesc din suflet pentru sfaturi .Desi am ajuns la o virsta nimeni nu ne-a spus cum sa citim biblia .Mia culpa fiindca nici nu am intrebat .. Doamne Ajuta ! .

Doina Răspunde 18 ianuarie 2013 la 22:24

Va multumesc din suflet.