Cea mai bună pernă care există

Loving the snooze

La majoritatea dintre noi ne place când vine noaptea. Truda zilnică se încheie și se apropie momentul odihnei. De obicei, zilele sunt mereu agitate, pentru că sarcinile și angajamentele ne provoacă tot timpul, dar în momentul de repaus ne recuperăm puterile pentru ziua următoare. Somnul este un dar Divin care are o mare eficiență în a ne reface pentru lupte noi.

Pentru mine, să pun capul pe pernă are un efect calmant, pentru că în acel moment când sunt singură și în tăcere cu conștiința mea, pot să-mi amintesc de tot ce s-a întâmplat pe parcursul zilei. Mărturia conștiinței mele că aprobă faptele mele este ceea ce-mi aduce odihnă. Nu contează dacă perna este din fulgi de gâscă sau cea mai ieftină din magazin, pentru că ceea ce o face mai moale și ceea ce-mi aduce confort este să știu că nu mi-am negociat principiile în schimbul avantajelor, nu am încălcat ceea ce este corect pentru mine, nu am rănit sau nu am fost nedreaptă cu oricine ar fi fost.

Cultivarea unei relații sănătoase cu conștiința mea este de neprețuit pentru mine, pentru că eu sunt responsabilă de a mă conduce și de a face toate alegerile din timpul vieții. Să am un feedback pozitiv al acestor fapte este o sursă de bucurie.

Îmi aduc aminte de apostolul Pavel când a spus că  lauda lui este mărturia conștiinței lui (2 Corinteni 1:12). Dar cum, dacă “frații” puneau la îndoială autenticitatea apostolatului său? În plus, el era calomniat de necredincioșii care îl acuzau, îl persecutau și îl dezaprobau în tot?

Pavel arată că nu se simțeam condamnat în nimic, pentru că nu depindea de concepția celorlalți despre el. Mărturia intimă a conștiinței lui îi dădea siguranța apostolului că el era pe deplin aprobat de Cel prea Înalt.

Duhul Sfânt are multe atribuții valoroase, printre ele fiind cea de a aproba și dezaproba conduita faptelor și intențiilor fiilor lui Dumnezeu. Prin urmare, cei care se lasă conduși de Lumina și Glasul Lui, se vor bucura mereu de aceeași satisfacție ca a lui Pavel.

Nu te preocupa cu ceea ce gândesc alții despre tine, ci cu ceea ce Cel Atotputernic mărturisește despre credința și sinceritatea ta. În timp ce mulți dau totul de la ei  ca să fie aprobați de alții, cine este mântuit dă tot de la el ca să fie pe placul Domnului său.

Dacă dintr-un anumit motiv în acest moment ești persecutat de greutatea unei conștiințe care nu-ți dă pace, pentru că ai vorbit ce nu trebuia sau ai tăcut când trebuia să vorbești…

Dacă dintr-un anumit motiv conștiința te acuză pentru că ai mințit, ai înșelat sau ai trădat…

Tot ce este îngropat înăuntrul tău vine acum la lumină prin mărturia conștiinței tale ca să te poți curăți.

Nu pierde această șansă, altfel poți deveni la fel de insensibil ca și cei care ucid, fură, rănesc, se distrează pe seama suferinței altuia și nu simt nici o dezaprobare. Aceștia au naufragiat în planurile egoiste, întunecate și înșelătoare ale propriei inimii.

Singurele remedii care vindecă  o conștiință bolnavă sunt sinceritatea și căința. Din acel moment, nopțile vor fi liniștite și cu o pace de neegalat, indiferent de marca pernei tale.

Cristiane Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *