3 greșeli frecvente pe care oamenii le fac atunci când se roagă

Rugăciunea este mijlocul prin care vorbim cu Dumnezeu. Și dacă înțelegem greșit ce este „rugăciunea”, ca rezultat, ne vom ruga într-un mod greșit. Atunci, verifică mai jos trei linii orientatoare despre rugăciune pe care episcopul Renato Cardoso le-a prezentat în timpul emisiunii „Inteligență și credință”

1) Folosirea repetițiilor deșarte

„Domnul Iisus a învățat că atunci când ne rugăm nu trebuie să folosim repetiții deșarte (Matei 6: 7). Este ca și cum numărul de rugăciuni pe care îl face persoana respectivă îi va crește echilibrul. Dar Domnul Iisus ne-a spus că trebuie să facem exact opusul ”, a explicat Episcopul. Deci, într-o rugăciune, trebuie să ajungem la subiect și nu putem vorbi cu Dumnezeu într-un mod mecanic (pentru că El dorește o conversație sinceră).

2) Ignorarea voinței lui Dumnezeu

„Biblia arată că oamenii greșesc atunci când se roagă după propria voință și nu acordă prea multă atenție voinței lui Dumnezeu. În „Tatăl nostru”, Domnul Iisus ne învață: „Facă-se voia Lui” (Matei 6:10). Înainte de a cere ceva, trebuie să cerem voia lui Dumnezeu”, a adăugat el.

3) Nu susțineți ceea ce cereți în Cuvântul lui Dumnezeu

„Dacă voi cere ceva, pe ce bază fac această cerere? Ce drept am să cer asta? Când ceri fără să știi ce spune Cuvântul despre ceea ce ceri, rugăciunea ta este fără fundament. Dar când te rogi și este scris, rugăciunea ta are un alt aspect ”, a lămurit el.

De aceea, este foarte important să cunoașteți și să practicați conținutul Bibliei, astfel încât să înțelegeți care este voia lui Dumnezeu pentru viața voastră și, astfel, să se dezvolte relația voastră cu El.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *