Biblia este mai actuală decât crezi

Profetul Isaia a subliniat odată: „…sfaturile tale din vechime sunt credincioșie și adevăr.”. Isaia 25:1

La ce să fii atent:
Sunt oameni care consideră conținutul Bibliei depășit, de parcă ar fi ceva desprins de realitatea actuală. Dar adevărul este că Biblia este atemporală, pentru că vorbește despre adâncurile sufletului omului.

„Testul unui adevăr este timpul. Când ceva este adevărat, indiferent de cât timp trece, va rămâne ceea ce a fost întotdeauna. Timpul trece, se fac noi descoperiri, împrejurările se schimbă, oamenii se schimbă, dar acel adevăr rămâne același”, a subliniat Episcopul Renato Cardoso, în cadrul programului Inteligență și Credință.
El a adăugat că știința însăși încearcă să actualizeze cunoștințele pe măsură ce se fac noi descoperiri. Cu toate acestea, Cuvântul lui Dumnezeu este imuabil. Ne putem construi viața pe el, pentru că este ferm.

La fel, Domnul Iisus a spus: „Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece”. Matei 24:35

Prudență:
„Oamenii asociază ceea ce este vechi cu „învechit”. Dar „vechi” nu înseamnă întotdeauna „învechit”. „Vechi” înseamnă și că a fost deja testat, deja a fost dovedit, a fost deja aprobat”, a spus Episcopul.

Concluzie:
Nu disprețuiți conținutul Cuvântului lui Dumnezeu doar pentru că este vechi. Există învățături din cărțile publicate recent care sunt deja depășite. Dar Biblia nu este așa. Timpul a dovedit că adevărurile ei sunt imuabile. Astfel, ceea ce este „modern” nu este întotdeauna potrivit pentru viața ta.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *