Să lupți sau să fugi: ce faci când apare o problemă?

Care este reacția ta când apare o problemă în viața ta? Te confrunți și lupți sau te temi și fugi? Atitudinea ta spune multe despre în cine îți pui încrederea și despre calitatea credinței tale.

De știut:
Poporul lui Israel se afla în aceeași situație când trebuia să ia o decizie înaintea lui Goliat. Dar toți, deși credeau în Dumnezeu, s-au lăsat conduși de ceea ce au văzut, s-au umplut de frică și au fugit.
Dar David, văzându-se ca fiu al Celui Prea Înalt, a avut o atitudine diferită: când l-a văzut pe Goliat jignind pe Tatăl său (Dumnezeu), nu a acceptat.
„Biblia ne învață să nu ne lăsăm călăuziți de ceea ce vedem. E greu, există un conflict uriaș, pentru că ochii tăi arată ceva diferit de ceea ce îți dorești. Dar cine trăiește prin credință trăiește prin invizibil și crede în ceea ce este invizibil. Toți eroii credinței au trebuit să practice asta la un moment dat”, a explicat episcopul Renato Cardoso în cadrul programului Inteligență și credință.

Este necesar să avem încredere și speranță totală în Domnul. Asta l-a făcut pe David să intre cu încredere în luptă și să fie sigur că va învinge: știind că cine era în el era mai mare decât ceea ce era afară.

„Aceasta a fost credința lui David, așa că el l-a înfruntat pe Goliat și pe dușmanii săi toată viața și a învins. Acesta este secretul pentru a fi victorios: să ai o alianță, un legământ cu Dumnezeu, Singurul care poate garanta victoria. Cu acest Uriaș în interiorul tău, nu va fi nicio problemă în exterior care să te sperie”, a adăugat el.

Fă acest lucru:
Dacă te confrunți cu o situație din viața ta care pare mult mai mare decât tine, vino la Locașul Duhului Sfânt în această duminică pentru a primi putere și îndrumări despre cum să dobori acest Goliat-ul din viața ta.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *