Ce înseamnă a face o juruință cu Dumnezeu?

În întreaga lume, la Locașul Duhului Sfânt se trăiește credința a propozitul lui Betel, locul în care Iacov a făcut o juruință față de Dumnezeu, hotărând să devină zeciuitor.

Duminica trecută (30), în timpul unei slujbe la Templul lui Solomon, episcopul Renato Cardoso a explicat că a fi zeciuitor înseamnă mult mai mult decât a lua 10% din ceea ce câștigi și să îl oferi pe altar.

„Asta e ușor. Dar lucrul dificil este să-L pui pe Dumnezeu pe primul loc în tot ceea ce faci ”, spune Episcopul.

De atunci, chiar dacă a continuat să aibă lupte, nepotul lui Avraam a avut o viață complet diferită. Și totul a început cu puterea Cuvântului său, promisă juruinței Tatălui.

Seriozitatea juruinţei

Episcopul a continuat să explice că juruință este o promisiune solemnă făcută lui Dumnezeu: persoana își dă cuvântul, lui Dumnezeu și ei însuși că va face ceva.

„Oamenii fac deja acest lucru în deciziile de zi cu zi, cum ar fi schimbarea dietei, renunțarea la fumat etc. Chiar și fără implicarea lui Dumnezeu, acest lucru poate schimba viața unei persoane. Dar când vine vorba de Domnul, este pentru lucruri pe care nu le poți face singur, când ai nevoie de ceva imposibil ”, adaugă el.

Ana, de exemplu, era stearpă și într-o zi a jurat că, dacă Dumnezeu îi va da un fiu, îl va dărui să-L slujească toată viața (citește 1 Samuel 1). În plus, juruință implică:

Domnul
• cuvântul celui ce face juruință
• sufletul celui ce face juruință
• atitudinea celui ce face juruinț
ă
„Juruință implică întotdeauna cuvântul tău, are multă valoare. O încredințezi către Cel Preaînalt și către tine însuți. Cuvântul mărturisește caracterul tău și, dacă faci ceea ce spui, Dumnezeu te privește la fel cum a privit şi pe eroii credinței.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *