Ce înseamnă să te temi de Dumnezeu?

Este obișnuit ca oamenii să asocieze teama cu frica. Cu toate acestea, teama la care se referă Biblia este legată de un profund respect și venerație față de Dumnezeu. În teama de Dumnezeu este adevărata înțelepciune.

Contrar a ceea ce cred mulți, înțeleptul nu este unul care are cunoștințe vaste, care este cult și are o inteligență neobișnuită, ci unul care se teme de Dumnezeu.

”Teama de DOMNUL este începutul înțelepciunii, și cunoașterea celui sfânt este înțelegere.” Proverbe 9:10

Pentru redactoarea Nubia Siqueira, teama este frâna spirituală care face persoana să se îndepărteze de păcat și de tot ce urăște Dumnezeu. Când te temi de El, respecți și asculți Cuvântul Său.

„Frica nu înseamnă să te temi de Dumnezeu. Când ne este frică de o persoană, ne îndepărtăm de ea, nu ne simțim confortabil în jurul ei. Deci, Dumnezeu nu vrea asta, ci dimpotrivă, El vrea ca tu să-L asculți. El ne invită tot timpul în  Cuvântul Său să ne apropiem de El ”, explică ea.

În blogul său, episcopul Edir Macedo explică faptul că ceea ce face ca o persoană să rămână INTEGRĂ chiar și în fața ispitelor nu este mărimea credinței sau a cunoștințelor biblice pe care le are, ci teama față de Cel Preaînalt. Fără teamă, nu este posibil să păstrezi o inimă curată în fața nedreptății, trădării și calomniilor. Căci numai teama este capabilă să ne facă să renunțăm la dorințele cărnii.

Cu toate acestea, „Duhul lui Dumnezeu le-a capacitat copiilor Săi adevărați să aibă un comportament drept, just și cu teamă, până la punctul în care fug de păcat”, spune ea.

Ce să fac?

Deci, ce să faci pentru a dobândi această teamă? În primul rând, trebuie să existe o dorință sinceră în tine însuți de a-i fi pe placul lui Dumnezeu și de a face voia Lui. Dacă există, fă din El prioritate, caută-L zilnic prin rugăciuni și posturi.

Când faci acest lucru, Dumnezeu Însuși, văzând sinceritatea în predarea ta, va aduce asupra ta nu numai Duhul Temerii, ci plinătatea Duhului Său, așa cum este scris în cartea Isaia:

”Și duhul DOMNULUI se va odihni peste el, duhul înțelepciunii și al înțelegerii, duh de sfătuire și de putere, duhul cunoașterii și al temerii de DOMNUL” Isaia 11:2

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *