Veganismul dăunează oaselor

Veganismul dăunează sănătății oaselor. Concluzia provine dintr-un studiu realizat de Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR) și a fost publicată într-un articol din revista de specialitate „Nutrients”.

Experții au studiat organismul a 36 de vegani și 36 de non-vegani, cu imagistică și teste de sânge. Potrivit rezultatelor, persoanele care nu mănâncă produse de origine animală au deficit de nutrienți, ceea ce facilitează problemele osoase, cum ar fi fracturile.

„S-a constatat că o dietă vegană este legată de o densitate minerală osoasă mai mică, care este asociată cu un risc mai mare de fractură, în comparație cu omnivorii”, a declarat președintele BfR, Andreas Hensel, pentru cotidianul englez Daily Mail.

Feriți-vă de modă

În fiecare zi, numărul veganilor crește. Între 2012 și 2018 (ultimele date oficiale), numărul brazilienilor care nu consumă produse de origine animală a crescut cu 75%, conform IBOPE.

Problema este că, cu ușurința de a captura informații pe internet și, mai ales, odată cu apariția influențatorilor digitali, mulți oameni s-au răsfățat cu veganismul, fără a consulta mai întâi un nutriționist.

Și asta nu înseamnă să ai grijă de corp. Dimpotrivă, renunță la moda care dăunează nu numai sănătății fizice, ci și sănătății spirituale.

A avea grijă de trup îi place lui Dumnezeu

În blogul său, episcopul Julio Freitas explică faptul că „deși mulți oameni subestimează importanța mâncării bune, această îngrijire este, de asemenea, un act care îi place lui Dumnezeu”.

Potrivit acestuia, „gândirea la hrana zilnică este o investiție atât în ​​sănătatea ta fizică, cât și în sănătatea ta spirituală, întrucât arată zelul pentru Templul Duhului Sfânt”.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *