Ce provoacă boala în suflet

În cadrul emisiuni Inteligență și credință, episcopul Renato Cardoso a menționat versetul cu un paralitic care a fost vindecat de Domnul Iisus. El a explicat că starea spirituală a bărbatului se reflecta în exterior. În zilele noastre, există oameni care se află în aceeași situație.

„Iar Iisus, văzând credința lor, a zis paraliticului: Fiule, păcatele îți sunt iertate.” Marcu 2:5

„Omul nu a cerut iertarea păcatelor. Bărbatul era paralitic. Ceea ce se vedea imediat a fost boala lui, starea lui fizică. Dar Domnul Iisus știind motivul pentru care se afla în acea stare a mers direct la rădăcina problemei. Și înainte să-l vindece fizic, l-a vindecat spiritual, iertându-i păcatele. Pentru că, la fel cum boala slăbește trupul, păcatul provoacă boli în suflet”, a observat Episcopul Renato.

La ce să ne uităm?

„Poate că te-ai luptat atât de mult în lumea fizică. Ești o persoană care lucrează, se străduiește, se trezește devreme și doarme târziu, care învață. Nu ți-e frică de muncă. Mergi în față. Dar când te uiți la rezultatul vieții tale, nu vezi răsplata. E ca și cum ai construi pe nisip, ștergând gheața. Și te întrebi: de ce viața mea nu merge înainte? De ce mi se întâmplă numai lucruri rele? Așa simți. Și tu, atunci, pentru că te concentrezi pe lumea fizică, nu dai atenție cauzelor, rădăcinii a ceea ce se întâmplă în lumea ta fizică, care este lumea spirituală. Trebuie să fii atent la duhul tău. Nu ești doar un corp. Ești trup, suflet și duh”, a evaluat Episcopul.

Duhul stă la baza oricărui alt domeniu al vieții tale. Și, poate, suferi în alte domenii (muncă, familie), pentru că ești bolnav la suflet. De aceea trebuie să fii vindecat dintr-o viață de neascultare față de Dumnezeu.

Concluzie

De aceea, dacă recunoșți că ai nevoie de această vindecare spirituală și predai voința ta lui Dumnezeu pentru a trăi conform voinței Sale, atunci și paralizia din viața ta va înceta să mai existe.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *