Ce să faci când nu ai altceva de făcut?

Sunt șanse ca dacă ai fi văzut pe cineva vorbind cu niște oase, ai crede că acea persoană nu  e bine în mintea ei, dar o relatare biblică arată că un profet a făcut asta – și a făcut-o la porunca lui Dumnezeu Însuși. Ce s-a întâmplat cu această atitudine a fost surprinzător. Toată simbolistica din spatele acestei istorii dezvăluie un secret puternic capabil să transforme viața oricui, chiar dacă, din punct de vedere uman, trăiește într-o situație de inversare imposibilă. Învățătura conținută în această poveste intrigantă consemnată în Biblie a fost abordată în timpul slujbei, la Templul lui Solomon, de către episcopul Renato Cardoso.

Textul biblic în cauză este raportat în capitolul 37 din cartea profetului Ezechiel. Dumnezeu i-a dat lui Ezechiel o viziune când l-a transportat într-o vale plină de oase umane. Și mai este un detaliu: oasele erau foarte uscate, subliniind că era o situație care nu putea fi schimbată. Episcopul Renato a subliniat că acea viziune pe care Dumnezeu i-a dat-o profetului simboliza, la acea vreme, starea poporului Israel și a afirmat că este aceeași în care se află mulți oameni astăzi: viața lor este atât de distrusă încât oricine îi vede este de acord că nu mai există soluție pentru ei.

În fața acestui scenariu, Dumnezeu a provocat credința lui Ezechiel întrebând dacă este posibil ca acele oase să revină. Situația era însă atât de haotică, încât profetul a răspuns că numai Dumnezeu știe. După cum a explicat Episcopul, chiar dacă credința cuiva este mică, Dumnezeu lucrează, pentru că important este ascultarea de ceea ce îi va spune El să facă – fără ca persoana să fie nevoită să înțeleagă sau să simtă nimic.

Și asta a făcut Ezechiel în fața direcției neobișnuite pe care i-a dat-o Dumnezeu să profețească asupra acelor oase spunându-le: „Oase uscate, ascultați cuvântul Domnului” (Ezechiel 37.4).

Totul se supune 

Episcopul a explicat că în lumea naturală ca cineva să vorbească cu ceva neînsuflețit este o nebunie, dar nu în lumea credinței supranaturale. De fapt, Biblia este plină de situații de genul acesta. Însuși Domnul Iisus a vorbit unui smochin și a hotărât că nu va mai da niciodată rod și smochinul s-a uscat (Matei 21.18-20). Cu altă ocazie, Mesia a vorbit vântului și valurilor mării să se liniștească și marea s-a liniștit (Marcu 4,37-39). Când soarele apunea și Iosua făcea război împotriva dușmanilor săi, știind că dacă va veni noaptea va fi dezavantajat, a spus soarelui și lunii să stea pe loc și soarele și luna au stat pe loc, până când oamenii și-au luat răzbunare de la vrăjmașii lor (Iosua 10:12-14). Știm că nu soarele și luna se mișcă, ci Pământul, adică cu cuvântul el a făcut să se oprească pământul.

„Cuvântul lui Dumnezeu arată că totul în această lume se supune Vocii Sale, deoarece El a fost Cel care a creat totul. Deci, ca să vezi supranaturalul în viața ta, trebuie să înveți acest secret al credinței: credința vorbește cu supranaturalul și acționează în supranatural”, a învățat Episcopul.

În același mod, putem acționa asupra situațiilor cu care ne confruntăm care par nerezolvate, aceasta este o profeție. Și, spre deosebire de ceea ce cred oamenii în mod greșit – că a prooroci înseamnă a ghici –, Episcopul a explicat că a prooroci înseamnă „a repeta ceea ce a spus Dumnezeu. Crede în ceea ce a spus El și hotărăște, transmite-l mai departe cu convingere, cu credință”.

Prin urmare, prin credință, o persoană poate, spre exemplu, să vorbească cu o boală că să-i părăsească trupul, poate determina ca dependența să părăsească viața, poate vorbi despre datoria neplătită pe care o va plăti.

Când Dumnezeu i-a spus profetului să profețească pentru oasele uscate, astfel încât să audă Cuvântul Domnului spunând că Dumnezeu va face ca Duhul să intre în ele și apoi ele vor trăi, el dezvăluia ceea ce trebuie să se schimbe în primul rând în viața persoanei: duhul . El reprezintă mintea și „când schimbă duhul, schimbă viața”. Dumnezeu a continuat descriind ce avea să facă și ce trebuia spus acelor oase: „Și vă voi pune tendoane și vă voi face să crească carne și vă voi acoperi cu piele și vă voi pune Duhul în tine și vei trăi și vei ști că Eu sunt Domnul (Ezechiel 37.6).

Ezechiel a făcut exact ceea ce a poruncit Dumnezeu, iar Biblia raportează că, în timp ce el a profețit, s-a auzit un zgomot, un zgomot când fiecare os se alătură altuia. „Vă puteți imagina acel zgomot de oase în mișcare, fiecare os căutându-și potrivirea, unul căutându-l pe celălalt, ascultând de Cuvântul lui Dumnezeu și iată, s-a ridicat o armată foarte puternică, așa cum spune textul. Deci, această agitație, acest supranatural, această zdrobire de oase este ceea ce se întâmplă atunci când crezi în Cuvânt și dai porunca. Și noi vedem cum se întâmplă. Oameni care au fost „oase uscate” și astăzi sunt plini de viață, credință, bucurie, cu familia restaurată pentru că au auzit Cuvântul lui Dumnezeu și au crezut, așa că Cuvântul le-a adus viață. Duhul a intrat în ei și sunt alți oameni”, a mai spus Episcopul.

Ziua Profeției în Valea Oaselor Uscate

Dacă crezi că viața ta este ca o vale de oase uscate și vrei o schimbare, notează această dată în jurnalul tău: duminică, 10 septembrie va fi Ziua Profeției în Valea Oaselor Uscate. În această zi, se va profeți că toate lucrurile care erau imposibile se vor materializa pentru tine. Participați la Catedrala Credinței din București pe Șos. Fundeni nr 11, sectorul 2 sau la cel mai apropiat Locaș al Duhului Sfând de dvs. 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *