Ți-a afectat singurătatea viața?

Te-ai simțit vreodată singur, chiar dacă ai fost în compania altor oameni?

Ce trebuie să știi:

Cântecele, cărțile, serialele și filmele abordează singurătatea, dar mai sunt multe de discutat despre modul în care aceasta afectează viața oamenilor.

Potrivit unui studiu al revistei științifice The Lancet, singurătatea afectează nu numai mintea, ci și corpul și poate declanșa boli precum:

-Hipertensiune
-Diabet
-Boli cardiovasculare
-Infecţie
-declin cognitiv
-depresie și anxietate

Ce spun oamenii și experții:

La emisiunea ”Vorbește că te aud”  s-a vorbit despre acest subiect și s-a ascultat publicul și experții despre modul în care singurătatea afectează oamenii de toate vârstele și clasele sociale.

„O persoană care este izolată este supusă unui stres cronic, deoarece nu face activitate fizică și nu este deschisă la tratamente”, a spus medicul cardiolog Leandro Echenique.

„Doar cei care trec prin asta știu cum e, am fost singură, chiar și cu un soț și copii m-am simțit foarte singură și tristă, și eram mai bine doar când mergeam la muncă”, a scris o participantă la emisiune, pe nume Iris de Souza.

„Chiar și căsătorită, mă simt singură; fiicele mele sunt căsătorite, eu nu ies, soțul meu doarme și sunt singură, pentru că dorm doar dimineața”, a relatat Regina Campos.

Ce să analizezi:

Tânărul Marcelo Melo a trăit o copilărie asuprită și fără structură emoțională, s-a implicat cu mai multe femei, a investit în droguri și băuturi pentru a încerca să umple golul interior.

„Am investit în băuturi, droguri și din ce în ce mai mult am mers mai adânc pentru a încerca să fiu fericit și să mă împlinesc, dar a ajuns să mă lase și mai gol…”, a spus el.

Dându-și seama că nimic nu este suficient, Marcelo a decis să-L caute pe Dumnezeu la Locașul Duhului Sfânt.

„Ascultând Cuvântul lui Dumnezeu, m-am eliberat; tot ce aveam ca slăbiciune a ieșit și puterea Domnului Iisus a intrat”, a spus el, care acum, cu Duhul Sfânt în viață, este fericit și deplin.

Ce să fac:

Este posibil să depășiți cu Dumnezeu singurătatea, căutați o soluție la această situație. Apropiați-va la un Locaș al Duhului Sfânt cel mai aproape de dvs și învațați cum să obțineți bucuria și pacea oferite de Domnul Iisus.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *