De ce nu există opinie proprie opinie 

Venim pe lumea aceasta copii. Suntem ca o foaie goală care se completează și se scrie treptat de către părinți, familie, prieteni, profesori, mediul în care am crescut și informațiile pe care le consumăm. Deci nu există nicio opinie. Opiniile pe care le avem au fost formate din ansamblul altor opinii și voci care au vorbit în mintea noastră.

Sfintele Scripturi ne compară cu oile, pentru că, spre deosebire de alte animale, este total dependentă de păstor. Folosind încă această analogie, Biblia, în Psalmii 23.1, spune: „Domnul este Păstorul meu, nu voi duce lipsa de nimic”. Omul este comparat cu oaia pentru că și el urmează și depinde de cineva care să-i arate calea. Dumnezeu a desenat și proiectat ființa umană astfel încât să aibă cu adevărat o dependență și să fie ghidată.

Așadar, dacă nu există nicio modalitate de a schimba asta, întrebarea este: „din moment ce o să urmăresc, să ascult și să fiu influențat de părerea cuiva, pe cine voi lăsa să mă influențeze?” În acel moment intervine puterea noastră de alegere. Deoarece nu putem alege dacă vom fi sau nu influențați, putem alege pe cine vom lăsa să ne formeze opinia. Dacă trebuie să asculți și să urmezi pe cineva, atunci să fie cea mai corectă părere, care este a lui Dumnezeu. La urma urmei, a cui voce este mai de încredere decât a Lui? Ce sfat, inteligență, înțelepciune și persoană este mai demnă de încrederea noastră decât Dumnezeu Însuși, care este Autorul Vieții?

Numai Dumnezeu poate satisface cu adevărat setea de inteligență, cunoaștere, înțelepciune și direcție care este în noi. Dar nu toată lumea folosește această inteligență. Mulți preferă să-și predea viața celebrităților, modei, mișcărilor, vocilor și ideilor acestei lumi fără a pune la îndoială și fără a încerca să știe ce se află în spatele lor, ignorând pe Dumnezeu. Mulți oameni fac asta în fiecare zi: ei ignoră sfaturile și îndrumările Lui, pe lângă Duhul Său, care a fost pus la dispoziție pentru a ne călăuzi. El vrea să îndeplinească acest rol, de a fi nordul nostru și de a ne ghida busola către calea cea bună.

Dumnezeu este disponibil să îndrume pe oricine dorește să-L urmeze și să-L asculte, dar niciodată nu Se va impune nimănui. Deci, dacă vrei că El să-ți influențeze viața, alege să-I asculți Vocea, să citești Cuvântul Lui și să faci Voia Lui, căci în Dumnezeu nu există defecte. El nu vă va oferi niciodată îndrumări greșite.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *