Sunt cei care nu percep evenimentele care indică sfârșitul

Multe evenimente arată că semnele Bibliei despre sfârșitul timpurilor sunt din ce în ce mai evidente, dar doar o minoritate de oameni și-au dat seama de acest lucru. Să aruncăm o privire prin câteva dintre fapte.

  • Pe 2 iulie, soarele a experimentat o erupție care s-a încurcat cu emisiunile radio din Statele Unite (SUA). Din iunie, soarele arată un comportament ciudat. De exemplu, pe el a apărut o pată gigantică (de aproximativ 10 ori dimensiunea planetei Pământ).
  • Experții în inteligență artificială (AI) au mărturisit că tehnologia prezintă un risc de dispariție pentru umanitate. Și în mai, au semnat o declarație în acest sens. Printre ei a fost chiar și Sam Altman de la OpenAI. Merită să ne amintim că ChatGPT a creat deja știri false în răspunsurile sale.
  • Biblia spune că, în cele din urmă, soarele va arde oamenii din cauza căldurii intense (Apocalipsa 16:8-9). Și, în vremurile actuale, s-au spus multe despre efectele secundare ale încălzirii globale. Anul 2023 a avut cea mai mare temperatură medie globală înregistrată vreodată.
  • Este interesant de observat că profetul Daniel a primit informații că în epoca sfârșitului: „(…) mulți vor alerga încoace și încoace și cunoștințele se vor înmulți” (Daniel 12:4). Și, în zilele noastre, odată cu internetul, oamenii călătoresc în întreaga lume și cunoștințele s-au înmulțit ca niciodată în istoria omenirii.
  • Există, de asemenea, o referire, în Apocalipsa 11, că Dumnezeu va trimite doi martori în timpul „Marilor Necazuri” pentru a-i avertiza pe oameni. Cu toate acestea, acești doi martori vor fi martirizați în fața publicului. Și oameni din întreaga lume vor sărbători moartea celor doi martori. În cartea „Pământul va lua foc”, episcopul Renato Cardoso scrie: „Până de curând, această profeție nu s-a putut împlini, pentru că cum ar putea lumea întreagă să vadă trupurile martorilor în doar trei zile și jumătate? Dar accesul în masă la fluxuri video live prin internet face deja posibil ca această profeție să se întâmple în această generație!”

De ce „Marile Necazuri” nu au început încă:

Sunt oameni care nu cred în sfârșitul descris de Biblie, cu atât mai puțin caută să știe care ar fi semnele înainte de sfârșit.

Apostolul Petru, inspirat de Duhul Sfânt, a avertizat: „Știind aceasta mai întâi, că în zilele din urmă vor veni batjocoritori, umblând după poftele lor și zicând: Unde este făgăduința venirii Lui? căci de când părinţii au adormit, toate lucrurile rămân ca de la începutul făpturii” (2 Petru 3:3,4).
Și adaugă: „Domnul nu întârzie făgăduința Sa, chiar dacă unii consideră că este lent; dar El este îndelung răbdător față de noi, nu dorește ca unii să piară, ci toți să vină la pocăință” (2 Petru 3:9).
Deci, tot conform Bibliei, sfârșitul însuși va începe când Antihrist va prelua puterea în această lume (Apocalipsa 6).


Aflați mai multe:
Dacă doriți să aflați mai multe despre subiect, cumpărați cartea „Pământul va lua foc“, în care episcopul Renato Cardoso discută în detaliu conținutul din cartea biblică Apocalipsa, la un Locaș al Duhului Sfânt mai aproape de dvs.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *