Cum să faci față anxietății?

În Biblie este scris: ”Nelinişteadin inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte.” Proverbe 12:25

Și acest verset ne face să reflectăm la momentul în care urmărim ceva bun, care îi place lui Dumnezeu, dar ajunge să devină rău în viața noastră din cauza anxietății noastre.

„De exemplu, chiar vrei să te căsătorești. Așa că întâlnești o persoană și spui: „Este această persoană. Evaluezi, inimii tale îi place persoana și mintea ta oferă si ea aprobarea. Doar că ești nerăbdător sau nerăbdătoare să te căsătorești. Vrei să te căsătorești în curând! Deci, această anxietate te poate determina să ai comportamente în cadrul acelei relații care o vor distruge. Poți să socotești mult atenția persoanei. Îi poți spune mirelui: „Nu ai sunat la firma care ne va decora nunta?” Aștepți cu nerăbdare ca petrecerea de nuntă să fie perfectă. Atunci explodezi cu logodnicul tău, că încă nu a sunat”, a ilustrat episcopul Renato Cardoso, în cadrul programului Inteligență și credință.

Anxietatea este o problemă

Încât, a adăugat , că felul în care o persoană abordează viața, în grabă, poate pune totul în pericol. Sunt acei oameni care nici măcar nu pot dormi bine. Pentru că se gândesc în permanență la ceea ce vor să se întâmple.
„Are un somn tulburat. Pentru că ea poate chiar să viseze la asta, așa cum spune Biblia, visele provin din îngrijorarea prea mare (Eclesiastul 5:3). Și se trezește devreme, pentru că e anxioasă. Așadar, anxietatea, care este sentimentul de a dori ceva de îndată ce se întâmplă ceva, poate face de fapt să dureze mai mult decât este necesar”, a punctat Episcopul.

Episcopul a mai remarcat că anxietatea poate chiar să împiedice relația unei persoane cu Dumnezeu. Ca, de exemplu, atunci când o persoană este nerăbdătoare să primească botezul cu Duhul Sfânt.

Ce sa fac?

De aceea, Cuvântul lui Dumnezeu vorbește de multe ori despre exersarea răbdării. Ea este singurul antidot împotriva anxietății. Așa că ai grijă să nu iei scurtături din cauza anxietății tale, nu te compara cu alții care au realizat ceea ce îți dorești. Ia-o ușor, schimbă-ți atitudinea și ai încredere în Dumnezeu. Fi prudent(ă).

Cum este scris: ”Aruncând toată îngrijorarea voastră asupra lui, pentru că el se îngrijește de voi.” 1 Petru 5:7

Trebuie să intri în camera ta, să închizi ușa, să te pui în genunchi și să te rogi. Spune: „Dumnezeul meu, ajută-mă să am încredere în Tine. Eu las ceea ce îmi provoacă anxietate în mâinile Tale. Nu vreau să-mi fac griji, încercând să grăbesc ceea ce va lua timpul necesar”, a sfătuit Episcopul.

Așa că trezește-te. Crește-ți încrederea în Dumnezeu.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *