Există un lucru pe care Dumnezeu îl caută

Când părinții primesc un desen făcut de un copil mic, ei îl văd ca pe ceva perfect, deși puțin se poate identifica acolo. Pentru ei, capacitatea slabă a copilului nu este văzută ca o problemă, dar pentru vecini și străini este greu de înțeles un asemenea entuziasm și considerație în legătura cu ceea ce este pe hârtie.

Cu aceeași privire ca și tatăl care nu este stânjenit de atâtea imperfecțiuni vizibile în proiectul fiului său, Dumnezeu se uită la noi și, în loc să se concentreze asupra defectelor, vede în noi perfecțiunea în modelul Său, care reflectă chipul și asemănarea Lui. Dar există o singură cale de a ajunge la acest standard spiritual: printr-o inimă care Îl atrage – până la urmă, acolo se află perfecțiunea divină.

La început, acest interes divin poate părea ceva nerezonabil sau nepractic, ținând cont de moștenirea păcătoasă pe care o poartă Omenirea. Totuși, în 2 Cronici 16.9 citim că „(…) în ceea ce privește Domnul, ochii Lui privesc pe tot pământul, pentru a se arăta puternic față de cei a căror inimă este desăvârșită față de el (…)”, ceea ce mărturisește că există spațiu pentru Dumnezeul perfect în oricare dintre noi.

Este de remarcat faptul că această căutare a Celui Atotputernic nu este după oameni perfecți, deoarece ne confruntăm constant cu conflicte și defecte de natură emoțională, morală și spirituală. Cu toții suntem stricați din cauza slăbiciunilor noastre. Chiar și cu acest scenariu, există oameni ale căror inimi sunt perfecte înaintea lui Dumnezeu.

UN DUH IDENTIC

Când o persoană are Duhul lui Dumnezeu, este perfectă, a învățat episcopul Edir Macedo în timpul unei meditații de dimineață și în timpul unei slujbe, realizată recent în Portugalia. Episcopul a menționat că Domnul Iisus a spus: „Fiți deci desăvârșiți, precum Tatăl vostru care este în ceruri este desăvârșit” (Matei 5:48). Dar cum să fii perfect într-o lume a imperfecțiunilor, a răului, a cruzimii, a nedreptății, a înșelăciunii și a minciunilor? „Cum este posibil să fii perfect într-un loc de oameni imperfecți?” a întrebat Episcopul. Apoi, el și-a amintit că „Iisus a trăit într-o lume ca a noastră, imperfectă și era perfect. Ai putea spune chiar: „Iisus a fost Iisus”. Totuși, dacă Duhul lui Iisus este în noi, atunci trebuie să fim perfecți așa cum este El. Întotdeauna vom greși, pentru că trăim într-un trup de păcat, într-un corp uman. Pavel a întrebat: „cine mă va izbăvi de acest trup?” (Romani 7.24). Doar trăind în duh pentru ca acest lucru să se întâmple. Atunci Dumnezeu, în persoana Duhului Sfânt, face posibil ca o persoană să fie desăvârșită în inima sa.”

Printre miliarde de oameni, sinceritatea este cea care iese în evidență în ochii divini. Este această caracteristică, legată de o inimă care evită răul, care examinează absolut totul și reține ceea ce este bun.

(1 Tesaloniceni 5.19-22) și își desăvârșește persoana în noi. De la această conștientizare și cu aceeași frică (Ieremia 32.40) a umblat Enoh cu Dumnezeu (Geneza 5.22-24) și cu Noe, un om drept și drept, printre oamenii timpului său (Geneza 6.9).

POȚI AVEA

Merită subliniat faptul că inima răspunde sufletului care, atunci când este părtinitor de sentimente, provoacă uneori binele și rațiunea. Prin urmare, „inima perfectă este sufletul perfect”, a explicat Episcopul. Prin urmare, scoaterea în evidență a Lui a tot ceea ce este nepotrivit din punct de vedere spiritual, cum ar fi sentimentele rele și tot ceea ce este pătruns de rău, ne aduce mai aproape de prezența Lui. Pentru că nimic nu scapă de cunoștințele Lui. „Dumnezeu este Atotștiutor: trecutul, prezentul și viitorul sunt în fața Lui ca un tablou și El nu uită niciun detaliu. Vede totul perfect. Deci, atunci când o persoană spune o rugăciune, El identifică dacă acea rugăciune este sinceră sau nu și, dacă persoana nu exprimă o rugăciune sinceră, ea pleacă din Prezența Lui goală, goală, nu se întâmplă nimic, pentru că El știe că este ca machiajul. O persoană, când este transparentă și sinceră, poate trăi în păcat, dar Dumnezeu o smulge din păcat, îi spală viața și o face locuința Lui. Asta vrea El de la voi și de la fiecare dintre noi”, a concluzionat Episcopul.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *