Ieşirea este în Înalt

Unele persoane cred că e nevoie să aibă anumite daruri deosebite pentru a învinge în lume. Cu toate acestea, singurul „dar” necesar este acela de a avea o inimă umilă înaintea acţiunii Puterii lui Dumnezeu

 

La slujba realizată duminica trecută în Chelas Portugalia ce a fost susţinută de către episcopul Julio Freitas, tema principală de discuţie a fost : „Cum să te menţii fidel faţă de Dumnezeu” Întrebător, episcopul a vorbit de ceea ce se întâmplă cu o persoană atunci când este iubită, are un vis şi crede în obiectivele ei, nu-i lipseşte nimic ca să umple golul nici un gol. „Să ştiţi că succesul dvs. este insuccesul celorlalţi; bucuria dvs. este tristeţea altora iar prosperitatea dvs. este sărăcia altuia… Trăim într-o lume fizică unde există un război şi Dumnezeu ne arată foarte clar că pentru a învinge, trebuie să fim puternici. Nu este de ajuns să fim buni şi cinstiţi căci aceasta este doar o obligaţie pe care o avem. Trebuie să fim puternici şi fideli” – a afirmat.

Cum să ieşim din groapă?

Fraţii lui au văzut că tatăl lor îl iubea mai mult decât pe ei toţi şi au început să-l urască. Nu puteau să-i spună nicio vorbă prietenească. Iosif a visat un vis şi l-a istorisit fraţilor săi, care l-au urât şi mai mult. (Geneza 37:4,5)

După ce a citit versetele biblice, episcopul a explicat: „Iosif a făcut o mare greşeală: el s-a auto-promovat înaintea fraţilor săi. Atunci când le dăzvăluim celorlalţi proiectele şi visele noastre, punem în risc două lucruri: visele pe care le avem şi pe noi înşine, deoarece devenim o ţintă a persecuţiilor. Din cauza invidiei fraţilor săi, Iosif a trebuit să îndure suferinţe dintre cele mai teribile: a fost umilit, a devenit sclav, a fost închis în temniţă… În tot acest timp, el a fost ferm şi fidel în pactul pe care-l avea cu Dumnezeu.”

Imediat după aceea, episcopul a subliniat că oamenii care menţin un pact cu Dumnezeu, trebuie să ştie că pentru a învinge în această lume, vor trebui să depăşească anumite încercări grele. Vor trebui să treacă prin momente în care se simt complet singuri pe fundul unei gropi adânci, însă, cu siguranţa că orice gaură are şi o scăpare, trebuie să se uite către cel Preaînalt.

„Iosif aparent pierduse totul, dar îşi păstrase credinţa şi avea încredere în visele sale ce-i fuseseră date de Dumnezeu. El a fost mai puternic decât emoţiile, decât ranchiuna, decât răzbunarea, descurajarea, oboseala, egoismul şi răutatea fraţilor lui şi a tuturor acelora care îl batjocoreau, îl umileau şi îl făceau să fie sclav. Iosif a rămas fidel faţă de Dumnezeu” – a încheiat dânsul.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *