Obțineți cele mai bune rezultate din greșelile altora

La Terapia Iubirii, la Templul lui Solomon, Renato și Cristiane Cardoso și-au continuat studiul cuplurilor din Geneza. De data aceasta, cuplul a vorbit despre Lia, care era soția lui Iacov.

Aceștia au subliniat că Lea nu avea dragostea lui Iacov, Renato a subliniat că acest lucru se datorează faptului că, inițial, Iacov nu voia să se căsătorească cu ea, dar tânăra „a fost împinsă de tatăl ei”.

Cu toate acestea, Dumnezeu, văzând cât de mult a fost disprețuită Lea, a binecuvântat-o ​​dându-i copii pe care Rahela, sora ei și soția lui Iacov, nu putea avea.

”Și când DOMNUL a văzut că Lea era urâtă de el, a deschis pântecele ei; dar Rahela era stearpă.” Geneza 29:31

Cu toate acestea, Lea nu a putut vedea că Dumnezeu o binecuvânta. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit lui Cristiane, atunci când o persoană este disprețuită, „își pune puterea și se concentrează asupra persoanei care o disprețuiește”.

În plus, Lea a început să concureze și cu Rahela, când a putut să aibă copii. „A greșit să rămână în această încercare de a atrage atenția soțului ei asupra ei și a greșit să intre în competiție cu sora ei. Și trebuie să înțelegeți că dragostea nu este o competiție. În momentul în care începi să îți dorești să concurezi cu orice de la cealaltă persoană, ai pierdut deja focalizarea a ceea ce este iubirea ”, a clarificat Renato.

De aceea, cuplul recomandă ca ființele umane să aibă grijă să nu scoată la iveală ceea ce este mai rău în ele, din cauza greșelilor altora. Renato a spus că o persoană „poate folosi greșelile altora pentru a scoate la iveală ceea ce este mai bun în sine”. Dar pentru aceasta este necesar „să ai credință în Dumnezeu”.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *