Duhul temerii de Domnul

În timpul predicii la slujba de duminică 04 iulie, părintele Lucian a explicat ce însemană să avem teamă de Dumnezeu.

”Și s-a temut și a spus: Cât de înspăimântător este acest loc! Aceasta nu este altceva decât casa lui Dumnezeu și aceasta este poarta cerului.” Geneza 28:17

”Era obișnuit ca oamenii de credință din trecut să aibă această teamă de Dumnezeu, deoarece erau conștienți de măreția și sfințenia Lui. Știau că sunt păcătoși și, de aceea aveau o mare teamă și venerație față de Dumnezeu; se temeau să fie distruși în prezența Celui Atotputernic. De aceea, Iacov a fost plăcut surprins că a luptat cu Dumnezeu, L-a văzut față în față și nu a pierit”.

Părintele Lucian a mai continuat explicația ”A fost cel mai sigur semn că Dumnezeu acceptase persoana lui, pentru că nu numai că nu i s-a întâmplat niciun rău, dar a fost și binecuvântat și i s-a schimbat numele (aprobarea lui Dumnezeu). Atunci Iacov cel nesigur, vinovat, înfricoșat nu trebuia să mai fugă sau să se simtă inferior!
Această teamă trebuie să demonstrăm și față de Dumnezeu și de tot ceea ce are legătură cu El. Teama de a păcătui împotriva lui Dumnezeu, teama de Cuvântul Său, teama de a blestema pe slujitorii lui Dumnezeu (2 Petru 2:10) și, de asemenea, teama de altar. Altarul dezvăluie ce este în interiorul nostru, pe altar arăt teamă de Dumnezeu sau dispreț”

Dumnezeu a schimbat identitatea lui Iacov pentru că a fost pe placul Lui, a fost o golirea de sine perfectă și totală. De aceea dacă dvs. doriți să va goliți de tot ceea ce nu e bine și să aveți această transformare totală, participați la Sfânta Liturghie de duminică la Catedrala Credinței pe Șos. Fundeni nr 11, sector, București sau la un Locaș al Duhului Sfânt mai aproape de dvs.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *