Te-ai săturat să fii cine ești?

Este posibil să părăsești o viață de greșeli și eșecuri în trecut și să obții o nouă identitate. Focul Sfânt din Israel este oportunitatea ta ca să-ți reconstruiești povestea

Câți ani ai și de cât timp suporți viața greșelilor și a eșecurilor pe care o duci? Sunt cei care răspund că, din moment ce „se cunosc pe ei înșiși ca oameni”, ei văd în identitatea lor doar imaginea defalcărilor familiale, a tragediilor, a bolilor, a sărăciei, printre alte probleme. Câți sunt chiar cunoscuți și porecliți pentru greșelile sau înfrângerile lor? Acești oameni, dacă ar putea, s-ar naște din nou, doar pentru a lăsa în urmă tot ceea ce îi face rău.

Bine, personajul biblic Iacov a dorit, de asemenea, să se fi născut din nou și înaintea fratelui său, Esau. El a preluat drepturile de prim-născut ale fratelui său după ce a reușit să-l înșele pe propriul său tată, Isaac (Geneza 27) și, temându-se de răzbunarea din partea lui Esau, el a fugit. La Betel, a avut un vis în care a auzit promisiunile lui Dumnezeu și a făcut o juruință cu El, dar conflictele sale interioare au continuat. Chiar dacă Iacov a experimentat binecuvântările tatălui său, înăuntrul său a existat încă o nemulțumire.

Ani mai târziu, după ce a auzit din nou Glasul Lui (Geneza 31:13), Iacov s-a pregătit să se întoarcă în țara sa. Totuși, el știa că, vazându-și fratele, își va redescoperi trecutul. Și, în Vadul Iabocului, Iacov a luptat ca să nu mai fie un laș, înșelător și dependent de situații și oameni pentru a avea o nouă identitate: „Și s-a ridicat în acea noapte și a luat pe cele două soții ale lui și pe cele două servitoare ale lui și pe cei unsprezece fii ai săi și a trecut peste vadul Vadul Iabocului (…); Și i-a luat tot ce avea. Și Iacov a fost lăsat singur; și acolo s-a luptat un bărbat cu el până la răsăritul zilei (…) și a spus:

Lasă-mă să plec, pentru că ziua răsare. Iar el a spus: Nu te voi lăsa să pleci, decât dacă mă binecuvântezi. Iar el i-a spus: Care este numele tău? Și a spus: Iacov. Iar el a spus: Numele tău nu se va mai numi Iacov, ci Israel: căci ca un prinț ai putere cu Dumnezeu și cu oamenii și ai învins. (Geneza 32: 22-28).

În acel moment, Iacov a recunoscut că îi lipsește încă o binecuvântare: să-L cunoască cu adevărat pe Dumnezeu. Era încă vechiul Iacov, care avea felul greșit de a fi. Lupta sa cu un Înger, care a caracterizat figura lui Dumnezeu, a demonstrat că s-a săturat să fie cine este, că dorea o șansă să se schimbe și că, singur cu Dumnezeu, era în dependența Lui.

OBSTINAT SĂ-L CUNOASCĂ PE DUMNEZEU

În timpul unei slujbe la Templul lui Solomon, din Sao Paulo, episcopul Adilson Silva a remarcat că, în ciuda vieții sale de erori, Iacov avea o caracteristică care îi atrăgea atenția lui Dumnezeu: obstinația lui în a-L cunoaște. Credința arzătoare a lui Iacov în Vadul Iabocului i-a determinat să-și schimbe starea. La fel se poate întâmpla și astăzi. „Dacă ești sincer și vrei să-L cunoști pe Dumnezeu, poți fi prostituată, pentru că există o speranță mai mare într-o prostituată sinceră decât într-un religios ipocrit. Poți să fi ca Iacov, dar dacă vrei să-L cunoști pe Dumnezeu, Duhul Sfânt Se descoperă și te schimbă așa cum a făcut cu Iacov, o persoană nouă. Duhul Sfânt îți transformă esența, dar El trebuie să vadă că tu Îl dorești mai mult decât orice”, a întărit el.

„EU DE-ABIA AVEAM PUȚIN OREZ”

Mulți oameni au cucerit o nouă identitate pe Altar. Este cazul omului de afaceri Darlei de Aquino Alves, în vârstă de 53 de ani (poza mai jos), care a avut o viață marcată de dificultăți. Un accident l-a lăsat pe tatăl său la pat timp de doi ani. El, printre cei patru frați, a devenit furnizorul casei. „Obișnuiam să lucrez într-o industrie, iar în caserola pe care o luam nu aveam decât orez. La prânz, mă îndepărtam de oameni ca să nu vadă ce am mâncat.”

În urmă cu 22 de ani, Darlei, deja căsătorit cu Jucelene Andrade Castro Alves, s-a mutat din Sao Paulo în Goiania (GO) împreună cu cei trei copii ai lor. Situația lui era una de mizerie. „I-am spus proprietarului locului că vor sosi mobile, dar nu era adevărat. Soția mea punea o pătură pe jos și noi dormeam strânși împreună, ca să nu ne fie frig. Doamna aceea ne-a luat o sobă cu două arzătoare și două șevalete că noi să pregătim ceva de mâncare și sticla copiilor noștri. De fapt, nici măcar nu aveam mâncare”, a explicat el.

În acest scenariu, Darlei s-a scufundat în dependențe. „Am început să fumez marijuana, dar cel mai adânc punct al meu a fost Crack-ul. Am primit 1.000 de lei cu greu și mă  întorceam acasă a doua zi doar cu pantalonii, pentru că  lăsam cămașa, pantofii, inelul, totul pentru droguri. Soția mea îmi cerea bani pentru laptele copiilor, dar eu nu aveam.”

Nu au fost puține conflictele pe care le trăia. „Mă întrebam de ce toate acestea, și nu puteam oferi oamenilor ceea ce se așteptau de la mine. Mă frustram și chiar m-am gândit să-mi pun capăt vieții. Am fost cunoscut ca haiduc, mincinos și dependent de droguri până când L-am cunoscut pe Dumnezeu”.

Darlei spune că prima dată când a ajuns la Locașul Duhului Sfânt, încă la Sao Paulo, alimenta prejudecata împotriva Bisericii. Dar când s-a întors, locuind deja în Goiania, a recunoscut că nu mai are altă ieșire. „Prima dată, preotul a vorbit despre zeciuială și l-am numit hoț. Așa că am așteptat afară până când s-a terminat slujba, fumând o țigară cu marijuana. Apoi, deja în Goiania, i-am cerut vecinului să mă ducă la biserica la care a participat și, când am ajuns acolo, era Locașul Duhului Sfânt. Acolo am recunoscut că nu am nimic de pierdut”.

După ce a învățat despre credință, Darlei a decis să participe la Focul Sfânt. „Pe Altar, am cucerit totul, începând cu Duhul Sfânt, care este sensul vieții mele.” Identitatea sa a fost schimbată. „Toată lumea mă cunoștea ca Darlei și oamenii au început să mă cunoască ca Aquino. Cu alte cuvinte, numele meu s-a schimbat, la fel cum Iacov a devenit Israel”.

Din sacrificiu în sacrificiu, Darlei culege roadele Altarului: „Dumnezeu ne-a dat sănătate, pace și bucurie. Locuiesc într-unul dintre cele mai bune condominii din Goiania, am o companie cu 60 de angajați, fermă cu vite, fermă de pescuit, barcă, mașină și motocicletă. Putem călători și copiii mei au terminat facultatea. Duhul Sfânt a făcut totul. Întotdeauna spun că scopul meu este Mântuirea și că visul meu este să ajung la Împărăția lui Dumnezeu”, finalizează el.

„MĂ ASCUNDEAM DE CINE ERAM”

Pentru o lungă perioadă de timp, Sandra Maria Ferreira, în vârstă de 52 de ani (în imaginea de mai jos), și-a dorit să aibă o viață nouă, dar a crezut că nu va reuși niciodată. „M-am născut și am crescut la fermă. Am lucrat la câmp și îmi amintesc că tatăl meu a spus că stiloul nostru ar fi întotdeauna mânerul sapei. Deci, am studiat doar până în clasa a patra.” Ea își amintește că convulsiile pe care le-a avut încă din copilărie au limitat-o. În plus, părinții ei trebuia să-și cheltuiască veniturile pentru tratamentul bolii.

La 19 ani, Sandra s-a implicat cu un bărbat căsătorit și a rămas însărcinată de el. A fost începutul unei vieți amoroase marcate de dezamăgiri. „Am primit o ofertă de a deveni prostituată, crezând că, pe lângă faptul că pot oferi cele mai bune pentru fiul meu, bărbații nu mă vor mai folosi gratuit. Apoi am devenit frustrată.”

Suferința Sandrei s-a înmulțit. „Am simțit un gol în interior și m-am gândit doar la moarte. Mi-era silă de mine, aveam coșmaruri constante, senzație de sufocare noaptea, insomnie, dureri de cap, sindrom de panică, frică și complexe.”

Ea spune că s-a simțit neapreciată de familia ei. „Mi-am pierdut cei doi frați într-un accident și mama a spus că era mai bine dacă aș fi murit eu în locul lor. Nu m-am putut ține de cuvânt și am mințit foarte mult. Mă ascundeam de cine eram. Confruntată cu atâta putregai, am crezut că nu mai am iertare și că totul s-a pierdut”.

Sandra se săturase să fie cine era. Într-o zi, cu un ordin de evacuare de a părăsi casa în care locuia, a urmărit o emisiune de la Locașul Duhului Sfânt. „Am văzut o mărturisire despre transformarea vieții și preotul a spus că Dumnezeu poate transforma și viața mea. Am crezut imediat și i-am făcut o juruință lui Dumnezeu că voi înceta să fiu prostituată și voi avea o viață nouă cu El. Eram la fundul sacului și atunci Dumnezeu mi-a apărut”.

Sandra spune că a ajuns la Locașul Duhului Sfânt și s-a predat pe Altar. „Am renunțat la viața mea putredă în schimbul a tot ce mi-a promis Dumnezeu să-mi dea. Am ajuns să-L cunosc pe Dumnezeu, am primit iertarea Lui și Duhul Sfânt. Am devenit o femeie nouă.”

Prin sacrificiul la Focul Sfânt, s-a scris din nou viața Sandrei. „Am devenit o cosmeticiană de succes, am două clinici, mașină și teren. Am locuit la Paris, Franța, unde am început chiar și o companie. Astăzi sunt respectată și sunt valoroasă pentru familia mea, sunt chiar și consilierul lor ”, finalizează ea.

FIDEA ÎN CAFETIERĂ

Marivane Brasileiro Rocha, de 49 de ani (în imaginea de mai jos), a ajuns la Locașul Duhului Sfânt acum 24 de ani cu o traiectorie marcată de dezamăgiri. În interiorul Bahiei, a avut o copilărie și o adolescență plină de sărăcie. „Nu era televizor sau frigider acasă. Pentru a avea o haină, a trebuit să aștept ca cineva să mi-o doneze. Tatăl meu a băut non-stop timp de 24 de ore și spărgea lucrurile în interiorul casei. De aceea, mama a rămas cu mai multe probleme de sănătate. Eu, cea mai mică dintre cei șase frați, îmi amintesc că surorile mele s-au căsătorit devreme pentru a ieși din acea situație. ”

La 16 ani, Marivane s-a mutat la Sao Paulo în căutarea unui loc de muncă, dar a început să aibă probleme cu băuturile alcoolice. Câțiva ani mai târziu, a avut o relație frustrată în care a rămas însărcinată și a început să-și caute un tată pentru copilul ei. Ea chiar s-a căsătorit, dar nu pentru mult timp. „Au fost multe trădări și lupte, iar căsătoria s-a încheiat prin separare și cu un alt copil. Fostul meu soț a plecat și m-a lăsat cu un proces de evacuare, facturi la electricitate, facturi la apă și restanțe.” Ea spune că veniturile sale nu au fost suficiente pentru a susține casa. „Îmi amintesc că într-o zi butelia s-a golit și nu am putut să o încarc timp de 15 zile. Ceea ce rămăseseră  era o cafetieră și obișnuiam să fac fidea și cârnați pentru a da copiilor mei ”, descrie ea. În acest scenariu, viața dificilă s-a înrăutățit. „Proprietarul imobiliar chiar mi-a spus că ar trebui să găsesc un loc sub pod pentru a ieși din casa în care locuiam.”

În aceste condiții, Marivane a ajuns la Locașul Duhului Sfânt într-o duminică. „Am început să merg la biserică în fiecare zi. Eram sigură că am nevoie de Duhul Sfânt și pe asta m-am concentrat. După aceea, am știut că totul se va schimba. Am participat la propozitele de Credință fără să-mi pese când Dumnezeu îmi va schimba viața ”.

Acționând credința în campaniile Focului Sfânt, Dumnezeu a dat viziune lui Marivane. „Nu cususem niciodată, dar Dumnezeu mi-a dat ideea să ridic resturile într-un atelier și să fac pălării pentru copii mici. Gunoaiele oamenilor erau aurul meu.

Am început să vând și apoi am învățat cum să fac haine.” Afacerea a prosperat și a adus noi realizări. „Pentru cei care depindeau de donații, astăzi produc haine pentru toată Brazilia. Am casă proprie, mașină, magazinul și atelierul de cusut. Copiii mei au o viață binecuvântată și acum șase ani m-am căsătorit”.

Marivane spune că viața ei se află pe Altar: „Cât voi trăi, viața mea va fi să-L cinstesc pe Domnul meu, care este cea mai mare bogăție a mea. Nu este un soțul nici fiul, casa, firma, nimic de genul acesta”, încheie ea.

UNDE SĂ-L VEZI PE DUMNEZEU FAȚĂ ÎN FAȚĂ?

Recent, episcopul Renato Cardoso a spus că povestea lui Iacov poate fi împărțită în două etape: cea în care a făcut orice pentru a primi binecuvântarea dreptului de prim-născut a fratelui său și cea în care a încetat să mai fie Iacov pentru a deveni Israel. „Când a înțeles că cel mai important lucru nu era să aibă binecuvântarea, ci Cel care Binecuvântează care să-l facă un alt om, a ajuns acolo unde Dumnezeu voia să meargă. Asta vrea Dumnezeu pentru tine ”. Episcopul a spus că „nu există o glorie mai mare pentru Domnul Iisus decât atunci când o persoană îL cunoaște pe Dumnezeu și primește Duhul Său”.

Altarul este Vadul Iabocului pentru mulți care doresc să fie o persoană nouă. Acolo, față în față cu Dumnezeu, sacrificiul se concretizează în predarea vieții. Dacă dorești acest lucru, participă la o slujbă la Locașul Duhului Sfânt. Urmărește și rugăciunile transmise în direct de luni până vineri, la ora 22:00, pe facebook: Catedrala Credinței sua Pr Lucian.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *