Paharul lui Iisus pentru a salva omenirea

Întâlnirea Alerta Mântuirii, din această miercuri, 09 decembrie, a fost ținută de episcopul Edir Macedo, în Templul lui Solomon, din São Paulo.

În timpul slujbei, Episcopul a subliniat că Domnul Iisus, când era pe pământ, a băut din paharul blestemului, deoarece a absorbit păcatele omenirii și, când a fost în Ghețimani, a trecut printr-o profundă tristețe, așa cum se arată în textul sacru .

”Și a luat cu el pe Petru și pe cei doi fii ai lui Zebedei și a început să fie întristat și foarte mâhnit.
Atunci le-a spus: Sufletul meu este foarte întristat, chiar de moarte; rămâneți aici și vegheați cu mine.” Matei 26:37-38

Tatăl și Duhul Sfânt s-au despărțit de El, pentru că El [Iisus] avea să concentreze, în trupul său, toate păcatele omenirii din trecut, prezent și viitor. Fiecare blestem pe care îl au oamenii, Iisus l-a luat asupra trupului său. {…} Întrucât păcatul în sine s-a întrupat, cum ar putea Tatăl și Duhul Sfânt – care sunt Sfinți și fără păcat – să fie cu El? Nu puteau … ”, a învățat episcopul.

Prin urmare, înfruntând o tristețe profundă și purtând păcatele omenirii, Domnul Isus L-a rugat pe Dumnezeu să treacă paharul, totuși să nu se facă voia Sa. Uite:

”Și a mers puțin mai înainte și a căzut cu fața sa la pământ și s-a rugat, spunând: Tatăl meu, dacă este posibil, să fie depărtat de la mine acest pahar; totuși nu cum voiesc eu, ci cum voiești tu.”
Matei 26:39

Episcopul Edir Macedo a explicat că „în acel moment, El nu mai avea nici Duhul Sfânt, nici Tatăl”. De aceea, în fața atâtor suferințe, Domnul Iisus „știe ce este durerea. Știe ce este suferința, pentru că El a suferit ”, a adăugat el.

Domnul Iisus a trecut prin toate acestea, ca ființa umană să aibă ocazia să i se ierte păcatele. Totuși, ca aceștia să fie iertați, potrivit Episcopului, trebuie „să creadă în El, să participe la paharul, adică să se lepede de sine și să nu mai fie stăpâni ai vieților lor și să devină slujitori ai Domnului Iisus”. , a explicat Episcopul.

Paharul menționat de Episcop este Paharul Mântuirii, pe care toți cei care cred și doresc să-l aibă, vor participa, în toate Locașurile Duhului Sfânt, în această duminică, 13 decembrie.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *