Singurul grup cu îmbunătățire a sănătății mintale în timpul pandemiei: persoane care frecventează săptămânal biserica

Cei care frecventează biserica și-au menținut sănătatea mintală în timpul pandemiei. Pe de altă parte, cei care nu merg frecvent în casa lui Dumnezeu au avut o scădere a calității sănătății mintale în 2020.

Datele provin din Evaluarea americanilor Gallup asupra sănătății lor mintale din Statele Unite. Această cercetare a fost realizată în același mod în 2001, cu scopul de a evalua îmbunătățirea sau agravarea sănătății mintale a americanilor de la an la an.

În 2020, din cauza pandemiei COVID-19, sondajul a arătat cea mai mare înrăutățire a stării mintale a americanilor din 2001. Numărul persoanelor care consideră că sănătatea lor mintală este slabă sau doar rezonabilă a crescut de la 19% la 24% între 2019 și 2020 .

Cei care consideră că sănătatea lor mintală este excelentă au scăzut de la 43% la doar 34%. Nu au fost niciodată atât de puțini oameni mulțumiți de sănătatea lor mintală.

„După mai bine de opt luni de pandemia COVID19 în Statele Unite, rapoartele de sănătate mintală ale americanilor sunt mult mai rele decât acum un an”, spune studiul.

Aceeași situație, realitate diferită
Cercetările efectuate de Gallup sunt structurate astfel încât să reprezinte întreaga societate americană. Prin urmare, este posibil să se analizeze rezultatul din subgrupuri, cum ar fi sexul, vârsta și clasa socială.

Dintre cele 19 subgrupuri studiate, ceea ce se remarcă cel mai mult este cel al persoanelor care frecventează biserici. Asta pentru că acesta este singurul subgrup care a îmbunătățit sănătatea mintală în 2020. Consultați graficul de mai jos pentru numărul de persoane care își consideră sănătatea mintală excelentă:

Studiul arată că oamenii care și-au menținut practica credinței au rămas sănătoși. În timp ce, cei care merg rar la biserică au suferit de probleme precum stresul, anxietatea și depresia.

Studiul american demonstrează că biserica este esențială pentru menținerea sănătății. Rezultatul este în concordanță cu gândul episcopului Eduardo Bravo. Într-o notiță oficială, Episcopul a declarat:

„În ultimele zile, nu puțini oameni au ajuns complet dezorientați în biserici: panicați, înfricoșați de moarte, din știrile din ultimele zile. Când cineva în acest stadiu caută o Biserică și găsește ușile deschise, pastorul, liderul religios care este acolo, gata să o slujească, folosește Cuvântul lui Dumnezeu, care are puterea de a neutraliza frica, panica. Și, în acel moment, acea persoană primește deja alinare, pace și reușește să iasă de acolo diferit. ”

În alte cuvinte: biserica lucrează direct pentru menținerea și întărirea sănătății mintale și spirituale, folosind credința pentru a ajuta pe cei disperați.

„Deși rămâne în biserică pentru scurt timp, însă acest contact cu credința, cu Cuvântul lui Dumnezeu, este crucial”, a raportat Episcopul. Bisericile reaprind speranța în populație, un sentiment crucial în acest moment, astfel încât oamenii să nu se simtă disperați, panicați.

Episcopul concluzionează: „Apropierea oamenilor de biserică este esențială”.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *