Pericolul de a iubi banii

Recent, un caz care a avut loc în orașul Campinas, în oraşul São Paulo, a lăsat mulți oameni nedumeriți. O femeie în vârstă de 58 de ani a mers la Banca din oraşul Brasil pentru a retrage beneficiul partenerului ei, un funcționar pensionar în vârstă de 92 de ani și văduv.

Potrivit raportului poliției, femeia a susținut băncii că a pierdut codul pin a contului presupusului partener și, astfel, banca a informat că este necesar ca bărbatul să meargă la agenție pentru dovedi că trăiește ca măsură de siguranță.

La sosirea la agenție, în încercarea de a accelera serviciul, femeia a spus că bărbatul se simte bolnav, așa că pompierii au fost chemați să-l ajute. Atunci au descoperit că persoana în vârstă nu doar că era moartă, dar moartea s-ar fi întâmplat cu 12 ore înainte.

Poliția a fost chemată, iar femeia a negat orice infracțiune, însă, în fața faptelor, șeful poliției care a condus ancheta a decis să-l pună sub acuzare pentru tentativă de fraudă și nerespectarea cadavrului.

Iubirea pentru bani

”Fiindcă iubirea de bani este rădăcina a toată răutatea, după care unii, lăcomindu-se, s-au rătăcit de la credință și s-au străpuns pe ei înșiși cu multe întristări.” 1Timotei 6:10

Iubirea pentru bani face într-adevăr tot felul de lucruri rele. Rețineți că în versetul de mai sus apostolul Pavel spune că banii nu sunt rădăcina tuturor relelor, ci dragostea pentru ei. Banii sunt buni și tuturor le place. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Problema este când oamenii încep să îi dorească mai mult decât orice în viață.

Această iubire a banilor face din victimele sale primul și cel mai important domn din viață. Din această cauză, oricine îi iubește ucide, fură, trădează, distruge, pe scurt, este capabil să facă orice pentru a-i avea.

Predă-ți sufletul lui Dumnezeu

”Iar Isus i-a spus: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta și cu tot sufletul tău și cu toată mintea ta.” Matei 22:37

A te preda lui Dumnezeu în trup, suflet și duh și a-L iubi din toată inima înseamnă să-L faci mai important decât orice în viața ta. Mai mult decât soția, soțul, copiii, părinții, poziția socială, cariera, reputația, visele personale, banii și chiar mai mult decât viața însăși. A fi pe placul Lui, devine obiectivul tău principal. Orice lucru care te poate scoate din această țintă, oricât de mult te-ar doare, trebuie să renunți la el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *