Știți care este postul ales de Dumnezeu?

Miercuri, episcopul Renato Cardoso a răspuns la întrebare și chiar a făcut o invitație specială celor prezenți.

Postul este actul de a respinge, de a refuza ceva din această lume materială, precum lichide, mâncare, muzică, conținut de televiziune, internet și conversații nepotrivite. Postul, când este ținut de creștin, îl întărește în luptele sale și îi dă condiții pentru ca acesta să urmeze calea credinței.

Și întrucât scopul principal al postului este spiritual, trebuie observat și calitatea: a rămâne în duh, a medita în Bibliei și a absorbi conținuturi spirituale, este esențială pentru a obține mai multă putere pentru corpul spiritual.

De aceea, azi 28 August începe Postului lui Daniel și se va încheia pe 18 septembrie. Vor fi 21 de zile departe de știrile seculare, pentru a ne concentra 100% pe ceea ce a spus Dumnezeu în Cuvântul Său, iar temei acestui post se adaugă „postului ales de Dumnezeu”.

Ce mai e nou:
În cadrul întâlnirii desfășurate în această miercuri (24), episcopul Renato Cardoso a explicat celor prezenți care post este ales de Dumnezeu.

”Știți deja Postul Daniel! Adică, în esența lui este deconectarea de la informații inutile, de la divertisment, informații care ne distrag atenția și, prin urmare, ne scot din direcția țintei, mai ales atunci când persoana vrea să primească Duhul Sfânt, când vrea să fie mai aproape de Dumnezeu.
Așadar, Postul lui Daniel este de 21 de zile, prin care vom încerca să ne învăluim doar cu informațiile necesare. Cu alte cuvinte, vei căuta conținuturi spirituale care să te întărească și să te apropie de Dumnezeu; acesta este Postul lui Daniel în esența sa. Dar, vom face ceva diferit, și anume: ceva care nu a fost făcut niciodată, să adăugăm la ceea ce facem deja , „postul ales de Dumnezeu”.

Dumnezeu le-a arătat oamenilor motivul greșit pentru care au postit, astfel încât făceau un lucru spiritual cu o motivație greșită. „Și asta se întâmplă cu oamenii din interiorul bisericii: ei fac ceea ce este bine, iau o atitudine bună, corectă, ceea ce este scris în Biblie – desigur, asta vrea Dumnezeu – dar se amestecă într-o intenție greșită, care nu-i place lui Dumnezeu. Și atunci sunt surprinși, pentru că totul a mers prost… Trebuie să vă întrebați: „Trebuie să primesc Duhul Sfânt, dar care este intenția mea?” Pentru ce vrei Duhul Sfânt?”, a spus Episcopul.

La ce să fii atent:
Faptul de a posti nu înseamnă doar a te abții de alimente, ci a acționa cu dreptate și bunătate față de toată lumea, în special a duce libertatea Evangheliei, care este în Domnul Iisus, celor suferinzi și asupriți de forțele răului.

Dumnezeu spune că unul dintre lucrurile pe care El vrea să le facem este să rupă legăturile nelegiuirii, să aducem libertate oamenilor, libertate pentru cei care sunt înrobiți de acest mod de a trăi și singurul mod de a face asta este să ducem pentru ei Cuvântul lui Dumnezeu. Postul pe care îl dorește Dumnezeu este acela de a dezlega legăturile nelegiuirii. Când îl lași pe Dumnezeu să te folosească pentru a elibera pe cineva, faci postul pe care l-a ales Dumnezeu.

Așadar, ce vom face în acest Post al lui Daniel, în postul ales de Dumnezeu: te vei gândi la ce poți face pentru aproapele tău. În aceste 21 de zile, îi vei cere lui Dumnezeu să te folosească pentru a câștiga măcar un suflet!
Vrei să participi la acest post?
Pentru a afla mai multe despre credință și cum să o păstrați în viață, precum și pentru a începe acest propozit special al Postului lui Daniel, participați la întâlnirile de miercuri și duminică de la Locașul Duhului Sfânt. Faceți clic AICI și găsiți adresă cea mai apropiată de casa dvs.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *