Vorbirea în limbi

Cei ce vorbesc în limbi dar nu au roadele Duhului Sfânt, îi înşală nu doar pe ceilalţi, însă, chiar şi pe ei însăşi.

Vorbirea în limbi – semn al botezului cu Duhul Sfânt

Toţi cei ce sunt botezaţi cu Duhul Sfânt, vorbesc în limbi, dar nu toţi cei care vorbesc în limbi sunt şi botezaţi cu Duhul Sfânt. Este foarte dificil pentru cineva care crede că a primit acest botez, şi care vorbeşte în limbi însă nu are Duhul Sfânt să accepte acest adevăr, dar roadele din viaţa sa arată că acest aşa zis botez este doar o înşelătorie în care el crede cu desăvârşire.

Într-adevăr, toţi cei care sunt botezaţi cu Duhul Sfânt, au vorbit la rândul lor în limbi, iar ca consecinţă a acestui lucru ei au devenit adevărate instrumente în mâinile Lui Dumnezeu şi deasemenea au demonstrat că interiorul lor este o adevărată dovadă a învierii Lui Iisus Hristos , ei trăind cu adevărat o viaţă nouă.

Cei ce vorbesc în limbi, dar nu au roadele Duhului Sfânt, îi înşală nu doar pe ceilalţi, însă, chiar şi pe ei însăşi pentru că înauntrul lor locuiesc duhuri înşelătoare, care şi ele, la rândul lor, vorbesc în limbi şi imită astfel botezul cu Duhul Sfânt.

Cum putem şti dacă vorbirea noastră în limbi este de la Dumnezeu sau de la diavol?

Dintre roadele Duhului Sfânt putem să cităm câteva dintre ele pentru a clarifica această situaţie. Ele sunt: gândurile lipsite de răutate (gânduri curate), lipsite de gelozii bolnăvicioase şi de neîncrederi exagerate. Se observă în vocabularul persoanei care este unul format din cuvinte de dragoste şi nu din înjurături şi vorbe urâte ca la omul de rând.

În ceea ce priveşte inima sa, el doreşte să stea aproape de fraţii săi în credinţă şi mai ales, râvneşte după comuniunea cu Dumnezeu pe care o caută prin rugăciuni, posturi şi prin atenţia pe care o are în a-şi îndepărta picioarele de pe calea cea rea.

O astfel de persoană se simte împăcată şi mai presus decât orice, fiind cu Dumnezeu, ea reuşeşte să îi ierte pe cei care într-o zi i-au făcut rău, a jignit-o ori ofensat-o în vre-un fel şi pe deasupra are o mare dorinţă de a câştiga suflete pentru Împărăţia Lui Dumnezeu.

Toate astea şi mai mult. Ea nu mai are aceleaşi simţăminte şi simptome ca în trecut, cum ar fi: insomnia, frica, nervozitatea, dorinţa de sinucidere, ameţeli, leşin şi nici vicii.

În Faptele Apostolilor cap. 2, versetele:3-6, putem vedea despre vorbirea în limbi ca consecinţă a pogorârii Duhului Sfânt. (Ziua Cincizecimii sau Rusaliile). Dar înainte meditaţi asupra următorului verset:

„Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, şi vorbeau în alte limbi, şi proroceau.”(Faptele Apostolilor 19:6)

Botezul cu Duhul Sfânt şi vorbirea în limbi

„Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toţi cei ce ascultau Cuvântul.Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiţi când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste Neamuri.Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu…” (Faptele Apostolilor 10:44-46)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

Sem comentários

paul Răspunde 6 ianuarie 2011 la 10:55

BUNA ZIUA.SANTEM O FAMILIE DIN GALATI CARE AR DORI SA AJUNGA LA CATEDRALA CREDINTEI DAR DIN CAUZA SITUTIEI FINANCIARE DEZASTROASE NU PUTEM AJUNGE SI VA RUGAM DIN SUFLET SA NE TRECETI SI PE NOI LA RUGACIUNILE PE CARE LE FACETI DUMAEAVOASTRA.
PAUL MARIANA MIHAELA FELICIA ALEXANDRA MARIAN CATALIN.CA SINTEM INTRUN STRES MAXIM CA NU NE MERGE BINE DELOC IN TOATE ACTIVITATILE NOASTRE.

VA RUGAM SA NE TRIMITETI UN RASPUNS LA RUGAMINTEA NOASTRA.
VA MULTUMIM FAM.BACIU TEL.0743994006