Călăreții Apocalipsei: Călărețul alb

Cartea Apocalipsa, din Biblie, este poate una dintre cărțile despre care oamenii sunt descurajați să încerce să le înțeleagă, din cauza numărului mare de simboluri și alegorii din ea.

Poate că ați auzit deja de cei patru călăreți ai Apocalipsei. Totuși, cine erau ei cu adevărat și ce reprezintă ei?

De-a lungul seriei „Călăreții Apocalipsei”, veți putea înțelege mai bine acest subiect.

Primul călăreț

Apariția acestor călăreț coincide cu deschiderea primelor patru peceți (din totalul de șapte) care sunt deschise de Domnul Iisus.

La Sfârșitul vremurilor, când biserica va fi răpită din această lume, Domnul Iisus va deschide șapte peceți, fiecare pecete reprezentând o catastrofă care li se va întâmpla oamenilor care vor rămâne în aceasta lume și care nu s-au căit de păcatele lor.

Prima pecete este menționată în Apocalipsa, în capitolul 6, de la versetul 1 la 2. Când Domnul Iisus – numit și Mielul, în această carte, pentru că a murit ca jertfă pe cruce pentru păcatul lumii – a deschis această pecete, apostolul Ioan, care a avut această viziune profetică, a văzut apariția unuical alb.

Mulți oameni pot crede că culoarea albă a acestui cal simbolizează pacea, dar, de fapt, acest cal reprezintă pe antihristul (cunoscut și ca „prima fiară” sau „fiara care iese din mare”). Această ființă diabolică va fi însăși întruparea răului în această lume în perioada Marilor Necazuri. Cu toate acestea, la începutul domniei sale, el se va dovedi a fi un lider eficient care va promova pacea mondială și oamenii vor simpatiza cu el.

Despre această figură, episcopul Edir Macedo scrie în cartea sa „Studiul Apocalipsei”: „calarețul alb, antihrist, este îmbrăcat într-o înfățișare a lui Hristos. El înșeală cu calul său alb și cu discursul său de pace între oameni. Folosește gesturi umile și chiar arată inofensiv, astfel încât toată lumea să își poată pune încredere și credința în el.”

Cu această atitudine el îi va unifica pe cei care rămân în această lume, întorcându-i împotriva Creatorului. Mulți vor fi înșelați de el fără să-și dea seama că se îndreaptă de fapt către moartea veșnică.

Pentru a afla mai multe despre cei 4 călăreți ai Apocalipsei, participă la Catedrala Credinței din București miercuri la ora 09:00, 15:00 sau 19:00 sau la un Locaș al Duhului Sfânt mai aproape de dvs.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *