Față în față cu Dumnezeu

„Și Domnul a vorbit cu Moise față în față, precum vorbește un om prietenului său (…)” (Exod 33.11). Cât timp a trecut de când ai vorbit intim cu Dumnezeu? Cât timp a trecut de când L-ai auzit vorbind așa cum îți vorbește un prieten?

În fiecare zi, rutina ființei umane este mai haotică, cu tone de informații turnate minut cu minut și nenumărate distrageri care apar în viața fiecărei persoane. Există știri, rețele sociale, seriale, știri actuale și false distribuite prin WhatsApp, bârfe despre vedete – pe lângă toate facturile de plătit, probleme de familie, exces de muncă, îngrijirea casei etc. Bombardat de toate acestea, devine dificil pentru o persoană să se dedice vieții spirituale și și mai greu este să asculte ce are de spus Dumnezeu. În prezent, a avea grijă de relația ta cu Dumnezeu necesită efort și atenție, dar nu toată lumea realizează acest lucru – dimpotrivă, mulți permit să se creeze un abism între ei și Dumnezeul Atotputernic.

Această distanță dintre Creator și creatură generează un sentiment de incompletitudine în ființele umane. Iar lipsa de intimitate cu Dumnezeu provoacă lipsa de pace, seninătate și chiar speranță și putere pentru a câștiga bătăliile zilnice, așa cum a explicat episcopul Renato Cardoso în cadrul unei întâlniri desfășurate la Templul lui Solomon, din São Paulo: „motivul pentru care oamenii se atât de departe de Dumnezeu și atât de goale, atât de pierdute, este pentru că sunt preluate de informațiile acestei vieți, informațiile de aici de jos”.

Din acest motiv, este necesar să ne facem timp pentru a ne abține de la toate informațiile pe care societatea le împinge în mintea fiecăruia – informații care, în cea mai mare parte, nu aduc nimic bun. Astfel, în perioada 19 noiembrie (azi) – 10 decembrie, Locașul Duhului Sfânt va desfășura o campanie în favoarea acestei igiene mintale și spirituale: Postul Daniel.

Ce este Postul Daniel?

După cum explică episcopul Renato Cardoso, această perioadă de 21 de zile „este un post de informații, astfel încât să putem dedica mai mult timp gândurilor lui Dumnezeu”. În mai multe pasaje biblice, Dumnezeu îndrumă ființele umane pentru a întări comuniunea cu El, chiar dacă acest lucru îl face pe om să se îndepărteze de ceea ce este lumesc. „Adică: Dumnezeu ne spune să ne cufundăm în Cuvântul Său, dar cine face asta în zilele de azi? Astăzi, suntem scufundați în informații din lume, în special pe internet”, spune dânsul.

Postul lui Daniel de această dată se va concentra exact pe ceea ce este scris în Exodul 33.11. Scopul este de a ajuta fiecare persoană să (re)construiască această relație intimă cu Atotputernicul pentru a se bucura de Prezența Sa. Este bine să precizăm că Dumnezeu nu încetează să vorbească fiecărei persoane, dar este alegerea fiecăruia să-și dedice atenția zgomotului excesiv pe care îl face lumea sau Vocii care vine de Sus. Închizându-și urechile și ochii la tot ceea ce este dispensabil, te poți concentra pe Vocea lui Dumnezeu și, apoi, să asculți ce are de spus, așa cum s-ar asculta pe un prieten – și, în acest caz, nu pe un prieten. oricare, ci unul mai mult decât special.

Astfel, explică episcopul Renato, „veți lăsa în urmă ceea ce este inutil și timpul care va rămâne îl veți investi în meditația în Cuvântul lui Dumnezeu, la conținutul biblic. Veți rămâne la curent cu slujbele Bisericii și veți accesa Univer Vídeo, care are conținut infinit pentru a vă construi viața spirituală. Te vei ruga mai mult, faci post, vorbești cu oameni de Credință despre chestiuni ale Credinței, vei citi cărți ale Bisericii, pe scurt, vei investi în viața ta spirituală timp de 21 de zile. Și atunci vei vedea rezultatul, ce se va întâmpla în viața ta.” Și pentru cei care nu au încă Duhul Sfânt, aceasta este șansa ideală de a-L avea.

NEVOIA DUHULUI SFANT

Poate că tu, cititorule, ai auzit deja despre Duhul Sfânt, dar încă nu înțelegi de ce El este atât de necesar. Într-un videoclip disponibil pe profilul său de Instagram, Episcopul Edir Macedo întărește că Duhul Sfânt este Duhul Credinței care îi conduce pe toți la Adevăr și dreptate. Potrivit lui, mulți sunt pierduți și sufocați de îndoieli pentru că nu-L au ca și Ghid pe Pământ și ca Ghid de Mântuire. „Duhul Sfânt este mintea lui Dumnezeu, este Cel care ne conduce la Credință și ne convinge de păcat. Fără El este imposibil să fim mântuiți”, spune el.

„A trăi în această lume și a menține Credința fără Duhul Sfânt este imposibil, pentru că El este Adevărul și numai El este capabil să ne îndrume. La primirea Duhului Sfânt, persoana va fi pecetluită, ștampilată și de neatins, pentru că El este ocrotirea și călăuzirea lor, ferindu-i de tot răul”, adaugă Episcopul.

Totuși, pentru a avea această minune în viața ta, trebuie să existe o predare totală și spirituală pe Altarul lui Dumnezeu, care îți va aduce pace, înțelepciune și Credință. „El este Cel care vorbește și convinge despre ceea ce este bine și rău. Și de aceea El este fundamental pentru Mântuirea noastră, întrucât El ne luminează și ne dă direcția de care avem nevoie”, conclude Episcopul Macedo.

PARTICIPĂ

Postul lui Daniel a început duminica 19, dar dacă citiți acest mesaj după data de începere, asigurați-vă că participați la campanie. Dacă nu: vizitează un Locașul Duhului Sfânt cel mai apropiat de tine și începe să te apropii de Dumnezeu cât mai repede posibil pentru a-L putea auzi în sfârșit față în față.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *