Nimic nu vă împiedica să luați această decizie atât de importantă.

“Atunci Filip și-a deschis gura și a început de la aceeași scriptură și i-a predicat pe Isus. Și pe când mergeau pe cale, au ajuns la o apă oarecare și famenul a spus: Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat? Și Filip a spus: Dacă crezi din toată inima ta, este permis. Iar el a răspuns și a zis: Cred că Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu. Și a poruncit să stea carul; și au coborât amândoi în apă, deopotrivă Filip și famenul; și l-a botezat. Și când au ieșit din apă, Duhul Domnului l-a răpit pe Filip, și famenul nu l-a mai văzut; și s-a dus pe calea sa, bucurându-se.”
Faptele apostolilor 8:35-39

”Câte persoane vin la biserica și încă nu s-au botezat în apă? Pentru că ceva îi împiedică! Și ce poate fi? Poate să fie o îndoială, un păcat, o tradiție, frică de ceea ce rudele vor spune, atunci ce va împiedicat să vă botezați?
Famenul a auzit pentru primă dată de Cuvântul lui Dumnezeu, a fost hotărât și a decis să se boteze în apă și să se dăruiască lui Dumnezeu.”

Părintele continuat predica pentru cei prezenți: ”Și care e condiția? Ceea ce Filip a spus: ”Dacă crezi din toată inima ta, este permis.” Persoana trebuie să creadă din toată inimă că Iisus Cristos este Fiul lui Dumnezeu.
Când persoana crede și se dăruiește cu adevărat nimic o împiedică să se boteze. Dar sunt persoane care chiar atunci când s-a vorbit despre botez, s-au botezat, dar pentru că nu s-au dăruit prin acel botez, a fost doar o baie, pentru că nu a existat o schimbare”

După botezul famenul ”s-a dus pe calea sa, bucurându-se”. De ce?
Pentru că în acel moment famenul a fost mântuit.

Atunci nimic nu vă împiedică să luați această decizie atât de importantă.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *