S-a întâmplat la CdAS

Duminica trecută (1 Aprilie) la Locaşul Credinţei din Bucureşti şi la toate CdAS din ţară, a avut loc o slujbă al cărui subiect central a fost constituit de relatarea biblică în care Iisus conversa cu mama a doi ucenici de-ai Lui:

Atunci mama fiilor lui Zebedei s-a apropiat de Isus împreună cu fiii ei şi I s-a închinat, vrând să-I facă o cerere. El a întrebat-o: „Ce vrei?” „Porunceşte”, I-a zis ea, „ca, în Împărăţia Ta, aceşti doi fii ai mei să şadă unul la dreapta şi altul la stânga Ta.” Drept răspuns Isus a zis: „Nu ştiţi ce cereţi. Puteţi voi să beţi paharul pe care am să-l beau Eu şi să fiţi botezaţi cu botezul cu care am să fiu botezat Eu?” „Putem”, I-au zis ei. Şi El le-a răspuns: „Este adevărat că veţi bea paharul Meu şi veţi fi botezaţi cu botezul cu care am să fiu botezat Eu… (Matei 20:20-23)

Observaţi că Iisus era foarte direct în vorbele sale, iar când mama fiilor lui Zebedei a venit la El, a întrebat-o direct: „Ce vrei?” Pentru a obţine ceva de la Dumnezeu, trebuie să ştim bine care ne este ţinta pe care dorim să o atingem şi să credem că Dumnezeu ne va răspunde cererii noastre. Vedeţi că cerinţa acestei femei nu a fost deloc una mică ci dimpotrivă…a fost una enorm de mare. În Împărăţia Cerurilor, unii oameni vor sta mai aproape de Iisus, iar alţii, vor sta mai departe… Femeia aceasta a vrut ca fii ei, nu doar să fie mântuiţi, dar să stea unul la stânga şi altul la dreapta lui Iisus.

Avertismentul pe care i l-a dat Hristos mamei aceleia dar şi fiilor ei este unul la care trebuie să luăm cu toţii aminte în profunzime. El le-a spus: „Puteţi voi să beţi paharul pe care am să-l beau Eu şi să fiţi botezaţi cu botezul cu care am să fiu botezat Eu?” În aceste cuvinte, desluşim cu claritate, faptul că pentru a primi ceva de la Dumnezeu, mai ales când acest ceva este un lucru important, este nevoie să facem ceva în schimb, şi nu orice…un sacrificiu.

Paharul despre care vorbea Iisus era sacrificiul pe care avea El să-l facă. Fiecare dintre noi, cei care vrem ceva măreţ de la Dumnezeu, ceva care în ochii oamenilor este cu neputinţă, trebuie să fim pregătiţi de efort…de sacrificiu.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *