Pericolul religiozităţii

Recent, la slujba de duminică dimineaţa, în Sao Paulo, episcopul Edir Macedo, a început slujba vorbind despre S.B.I. (şcoala biblică infantilă) a bisericii, unde, la fel ca şi în România, educatoarele responsabile de copilaşi, au grijă de ei pe parcursul slujbei pentru ca părinţii să poată participa liniştiţi la slujbă. De asemenea se fac şi cu cei mici, rugăciuni şi lecţii biblice.

Imediat după ce a încheiat acest subiect, episcopul a vorbit despre cuvântul biblic din Ioan 7:37,38 în care este sris aşa:

37. În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare, şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine, şi să bea.
38. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”
El a tras un semnal de alarmă asupra înşelătoriei religiilor care îndeasă în mintea persoanelor, convingerea că atât binele cât şi răul, provin de la Dumnezeu, ceea ce conform explicaţiei episcopului, nu este adevărat. Acest tip de credinţă creează o iluzie în mintea persoanelor, le face să fie religioase fără a avea vre-un contact cu Dumnezeu. Religiozitatea face ca înţelepciunea să rămână latentă. Şi atunci când nu ne folosim de înţelepciune, suntem sortiţi să le mâncăm altora din palmă – a spus dânsul.
A mai spus – Când persoana se foloseşte de raţionament, nu mai este emotivă. O mulţime de oameni cred în Dumnezeu, însă viaţa lor este o nenorocire şi asta din cauză că nu folosesc creinţa raţională. Dacă dvs. doriţi să aveţi viaţa pe care Iisus a promis că ne-o va da, trebuie să vă folosiţi înţelepciunea. Până când nu veţi scăpa de religiozitate, veţi fi oprimaţi de diavol care a adus cu el infernul peste această lume.
După acest averisment, episcopul, a invitat persoanele să îşi ofere viaţa în procent de 100% în mâinile lui Dumnezeu, şi a făcut o rugăciune specială pentru toţi cei care au dorit acest lucru

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *