Urmează-Mă

Multe persoane, iau versetele biblice ca pe nişte zicale din popor. Le cunosc şi chiar sunt de acord cu ele, dar niciodată nu le pun în practică.

„Apoi a chemat la El norodul împreună cu ucenicii Săi, şi le-a zis: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze.” (Marcu 8:34)

Să mă urmeze…dacă cineva crede că Eu sunt capabil să-l orientez în această viaţă şi nu permite ca el să se piardă în multele voci pe care le aude, sau în nenumăratele suişuri şi coborâşuri de care poate să aibă parte, atunci nu va reuşi. Cel care vrea să atingă un obiectiv, trebuie să urmeze pe cineva şi dacă doriţi să mă urmaţi pe Mine, va trebui ca mai întâi să vă lepădaţi de sine. Cam aşa ar suna interpretarea cuvintelor lui Iisus – spunea Episcopul Julio Freitas, sfătuindu-i pe toţi cei prezenţi să lase grijile cotidiene, nervozitatea şi  preocupările de o parte, căci cine Îl urmează pe Hristos, merge pe urmele Aceluia care îi va permite să-şi atingă ţelurile în viaţă.

„Nu e nimic mai interesat ca tu să-ţi atingi obiectivele, decât propriul Dumnezeu” – a mai spus episcopul
„…dar de ce, de multe ori, aceste obiective nu sunt atinse? Pentru că este nevoie, ca tu să faci primul pas, făcând ceea ce este bine, acceptându-L pe Iisus şi urmându-L!

Pasul următor este acela de a-ţi lua crucea şi de a te lepăda de sine!” – a mai spus dânsul, subliniând că nimeni nu este scutit de ispite, însă le dă putere, tuturor celor care caută înţelepciunea Sa, Adevărul. Dispoziţia lui este aceea de a-i ajuta, nu doar ca ei să nu cadă ci , de asemenea să treacă peste ispite.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *