“Am simțit o durere în sufletul meu, mai mare decât orice durere fizică”

Stabilirea bazelor pentru construirea personalității a unei persoane este o etapă foarte importantă în copilărie, la care participarea familiei este esențială…

“Baza familiei, atât de importantă pentru dezvoltarea umană, în cazul meu, a eșuat. Referitor la părinții mei, mai ales pe partea maternă, au existat probleme grave, așa că nu am avut niciodată niciun fel de îndrumare. Trăiam ca și cum aș fi fost departe de toate și de toți. Am avut multe traume și, de parcă asta nu ar fi fost suficient, am fost victimă de bullying, fiind persecutat, batjocorit și agresat… lucruri care au sfârșit prin interiorizare.  Din cauza că am fost un laș, am fost și mai mult prigonit.  Astăzi, știu că părinții mei au oferit cel mai bun pe vremea aceea, dar mi-a lipsit o structură, care era foarte importantă”, mărturisește Victor.

ASPECT ÎNȘELĂTOR, ILUZOR

“Aparent zâmbeam, am fost optimist, dar în interiorul meu am simțit un mare gol și o durere în sufletul meu, mai mare decât orice durere fizică.. De asemenea, am avut mai multe probleme fizice, am fost doborât din cauza durerilor de spate, de urechi și a problemelor oculare… dar cea mai mare problemă a fost durerea din suflet, golul pe care îl simțeam. M-am simțit singur în lume, puteam să fiu înconjurat de oameni și să am de toate, dar m-am simțit singur. Eram deja deprimat, dar nu știam că sufăr de depresie. Chiar și sora mea a suferit de această problemă, dar poate, eu am deghizat-o mai bine decât ea.. Dar, astăzi știu că nu există nicio calitate a vieții atunci când o persoană este deprimată, deoarece această boală ia totul, astfel încât persoana doar supraviețuiește”, asumă el.

CONSULTAȚII ȘI MEDICAMENTE

“Pentru a rezolva problema mea, mi-au recomandat să bat la mai multe uși, una dintre ele a fost vrăjitoria, în speranța că lucrurile vor începe să meargă bine, dar nu s-a rezolvat nimic. După aceea, am început să mă blochez în așa fel încât plângeam. Am mers la Urgență, apoi m-am dus la medicul de familie, care mi-a prescris medicamente care mi-au provocat simptome fizice, dar nu m-au ajutat. Am făcut o programare la psihiatrie, unde mi s-a prescris mai multe medicamente, pe care le-am luat o perioadă îndelungată. Am făcut chiar și hipnoza cu doi specialiști diferiți. De asemenea, în Coimbra, am studiat psihiatria, psihologia și am luat și mai multe medicamente… mai târziu, deja în 2016, am consultat și un neurolog”, își amintește el.

O VIAȚĂ NOUĂ

La Locașul Duhului Sfânt, Victor a primit uneltele de care avea nevoie și afirmă, fără îndoială, că prin ceea ce a primit: „am fost vindecat, eliberat și salvat. Am câștigat o nouă esență, o nouă viață! Nu mai sunt trist, deprimat, tulburat, supărat, nesigur, plin de temeri sau îndoieli. Am pace și bucurie constantă! Totul s-a schimbat, am început să trăiesc!”, încheie el, astăzi fericit.

Victor